Hajléktalant raboltak ki a fiatalkorúak

(Illusztráció!)

A salgótarjáni nyomozók két fiatalkorú személyt vettek őrizetbe, miután hétfőn későn este kiraboltak egy hajléktalant Salgótarjánban – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre október 12-én, hétfőn késő este tettek bejelentést, miszerint Salgótarján belterületén egy lépcsőházban alvó hajléktalan személy értékeit eltulajdonították, majd megverték. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 17 éves salgótarjáni és egy 14 éves ceglédi fiú gyanúsítható megalapozottan.

A gyanúsítottak készpénzt, két öngyújtót és dohányterméket tulajdonítottak el az alvó férfitól, aki ezt követően felébredt és értékei visszaadására szólította fel a két fiút. Az elkövetők erre ököllel tarkón ütötték, majd lábán és a fején megrúgták a sértettet, aki a bántalmazás következtében megsérült.

A rendőrök a 17 éves salgótarjáni fiút és 14 éves társát elfogták, előállították és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Kiemelt képünk illusztráció!