Hadfi Gréta: lassan kezdek megnyugodni, de azért elég rendesen bennem van a stressz

Mint arról néhány napja beszámoltunk: 16 és fél évesen Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzésen kaphat szerepet a salgótarjáni Hadfi Gréta, az FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabdacsapatának tartalékkapusa. Gréta a csapat egyik fő hálóőre, Szikora Melinda térdsérülése következtében lett a felnőtt keret tagja, a kézilabdacsapat csütörötkön érkezett meg az oroszországi Rosztovba.

Hadfi Gréta még csütörtökön reggel, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Ferencvárosi Torna Club hivatalos honlapjának nyilatkozva úgy fogalmazott: “lassan kezdek megnyugodni, de négy napja azért elég rendesen bennem van a stressz”.

Úgy készültem, hogy csütörtökön és pénteken is suliba megyek, szombaton pedig az ifi csapattal az alapszakasz első helyről döntő meccset játszunk a Debrecen ellen. Ehhez képest most itt ülök az első csapattal és a moszkvai gép indulását várom. Hihetetlen, hogy ennek a részese vagyok, próbálok segíteni a csapatnak ahogy csak bírok, de érzem, hogy nagyon fel kellene még gyorsulnom fejben – nyilatkozta a mindösszesen 16 és fél éves salgótarjáni nevelésű kézilabdakapus.

A visszavágóra kétgólos hátrányban utazó csapat összességében oldottan várta a repülőgép indulását – a lányok a viccektől, apró zrikától sem riadtak vissza. Azt azonban már a legnagyobb komolysággal jelezték Hadfi Grétának, hogy a beugró szerep és az első közös utazás egy tálca sütijébe kerül majd!

A Rosztov-Don – FTC-Rail Cargo Hungária női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzést a Sport1 TV közvetíti szombaton 14:30-tól kezdődően, a mérkőzést magyar idő szerint 15 órától kezdik majd.

 

Kiemelt fotó: Az FTC-Rail Cargo Hungária 2017/2018-as női kézilabdacsapata, Hadfi Gréta jobbról a második (Forrás: FTC)