Ha pünkösdhétfő, akkor Kadlót Félmaraton!

 

Idén harmadszor szervezik meg sportszerető salgótarjániak azt a futóversenyt, melynek névadója Kadlót Zoltán, a félmaraton táv magyarországi csúcstartója. Évekkel ezelőtt a kezdeményezés apropóját ez az eredmény adta, és a kihívás: fussunk együtt a bajnokkal!

 

Ugyanakkor a rendezvény nemcsak egy sportesemény akar lenni, hanem egy ünnep is, ahol találkozhatnak azok, akiknek a futás örömöt okoz, lehetőséget a kikapcsolódásra, kapcsolatépítésre, közösségi élmények szerzésére. Ezért kísérik a rendezvényt egész nap változatos programok, így többek között a gyermekeknek ugrálóvár, pónilovaglás, arcfestés, akadályverseny, szelfisarok, kavicsfestés vagy éppen focibajnokság. A felnőtteket a sportprogram mellett Futásról rövid- és hosszútávon címmel word cafe beszélgetés várja Kadlót Zoltánnal, Máté Csaba edzővel, Simon Lillával és Kádár Csoboth Péter ultrafutóval.

 

A III. Kadlót Félmaraton programja

7:00 – 8:30 : Rajtszámok átvétele (csak regisztráltak részére)
8:45 : Bemelegítés
9:00 : Rajt az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskolától
12:00 : Eredményhirdetés
13:00 : Word cafe beszélgetés

 

A III. Kadlót Félmaratonra még 2017. június 2-ig, péntekig van lehetőség regisztrációra, úgy a 21 kilométeres egyéni, 2 fős vagy 4 fős váltók esetében, mint az 5 kilométeres egyéni távra. A szervezők nagyon szeretnék, ha minél többen részt vehetnének ezen a városi megmozduláson, és azt is, ha nemcsak a versengésről, hanem az összefogásról is szólna ez a sportprogram. Ennek a gondolatnak a jegyében néhány újdonságot vezettek be. Ezek között az első és legfontosabb, hogy idén nem lesz nevezési díj, ugyanakkor idén is térítésmentesen biztosítják a rajtszámokat, a frissítőpontokon a vizet és gyümölcsöt, az időméréshez szükséges chipeket valamint a csomagmegőrzést is, de természetesen a legjobbak díjazása is megtörténik majd.

Ugyanakkor a szervezők felhívják a résztvevők figyelmét arra, hogy támogathatják a Mátraszelei Gyerekotthon felújítását célzó adománygyűjtést. Ezt megtehetik:

  • a nevezési díjra szánt összegből egy “távrészlet megvásárlásával” – például 1000 Forintért 100 méter,
  • étel- vagy italvásárlással – a bevétel a támogatás részét képezi majd,
  • “Kadlót 2017” (emlék)póló (3000 forint) vagy sapka (1500 forint) vásárlásával. Ezekre előjegyeztetni is lehet és érdemes, mivel a darabszám limitált.

 

A futóversenyre és családi napra regisztrálni a www.kadlotfelmaraton.com oldalon lehet, ahol további információk is találhatók. A szervezők a kadlotfelmaraton@gmail.com e-mail címen, +36 20 388 60 04-es telefonszámon, illetve az esemény közösségi oldalán is válaszolnak az érdeklődők kérdéseire.

 

Kiemelt fotó forrása: Pünkösdi Kadlót Félmaraton | Facebook