Gyorsított eljárásban ítélték el a katalizátortolvaj házaspárt

Bíróság elé kellett állnia annak a 24 éves szlovák férfinak és feleségének, akik Salgótarjánban több autó katalizátorát is ellopták.

A házaspár idén nyáron határozta el, hogy Magyarországon parkoló gépjárművek katalizátorainak ellopásával fognak pénzhez jutni, ehhez a férfi egy csővágó szerszámot is vett. Ahogy arról portálunk is beszámolt, júliusban és augusztusban ötször jöttek át a megyeszékhelyre, ahol a férj a város különböző pontjain parkoló autókból kivágta azok katalizátorát. Felesége mindeközben a környéket figyelte, ezzel biztosítva, hogy senki se zavarja meg ténykedésüket. A bűncselekményekkel az öt sértettnek 70 ezer és 330 ezer forint közötti károkat okoztak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a térfigyelő kamerák adatai alapján beazonosították a vádlottak kocsiját, és augusztus 8-án elfogták őket az országhatárnál. A párt öt rendbeli, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolják, a férfit tettesként, a nőt pedig bűnsegédként. A Salgótarjáni Járásbíróság a férjet egy év nyolc hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a feleséget egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A párosnak továbbá meg kell fizetnie az általuk okozott kárt is. Az ítéletet a vádlottak és védőik is tudomásul vették, így az jogerős.

 

Kiemelt fotó: A rendőrségi helyszínelés felvételén az egyik autó, amelyről a férfi levágta a katalizátort (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)