Letartóztatásban a kettős emberölés gyanúsítottja

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványának helyt adva a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön elrendelte annak a 45 éves hajléktalan férfinek a letartóztatását, akit két ember megölésével gyanúsítanak.

Bóna Gyula megyei főügyész a 3100.hu-hoz eljuttatott közleményében ismertette: a megalapozott gyanú szerint a 45 éves, hajléktalan életmódot folytató férfi keddre virradóra Salgótarjánban, az alkalmi szálláshelyén előzetes szóváltást követően több késszúrással megölte nőismerősét. Gyors elfogása után, kihallgatása során feltárt egy általa korábban Salgótarjánban, egy hajléktalan férfi sérelmére elkövetett emberölést is.

A megyei főügyész hozzátette: a férfi tette több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas, mely a törvény szerint tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. A bíróság a gyanúsított eljárás alatti jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozásának érdekében rendelte el a letartóztatást, a döntés jogerős.

 

Kiemelt fotó: Helyszínelés Salgótarjánban (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)