Gyermeknapi programok sora várja a családokat Salgótarjánban

A Városi Gyermeknapot az idei évben is hagyományosan a sportcentrumban rendezik meg Salgótarjánban, de lesznek gyermekprogramok Zagyvarónán és a Mackóvár Központi Óvodában, valamint megyeszerte megnyílnak a tűzoltószertárak kapui is a családok előtt.

Balogh Katalin, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője a 3100.hu-nak elmondta, hogy a fenntartásukban lévő sportcentrumban hetek óta készülnek a gyermeknap megrendezésére. Kisebb felújításokat eszközölnek, megújítják a padokat, rendbe rakják a különböző sportpályákat és játékelemeket annak érdekében, hogy minden tekintetben felhőtlen szórakozásban lehessen majd része a Városi Gyermeknapra kilátogató családoknak.

Május 26-án, vasárnap 10 órától többek között családi vetélkedőkkel, élményfotózással, óriásbuborékokkal, körhintával várjuk a családokat és a gyermekeket. Lesznek színpadi programok is: a Bóbita Zenekar interaktív koncerttel, Gubás Gabi pedig mesekoncerttel ajándékozza meg a program résztvevőit. Lesz játék, móka és kacagás minden mennyiségben – mondta Balogh Katalin.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. igazgatója hozzátette, hogy a cég megalapításakor deklarált cél volt, hogy a városrészekben is minél több programot tudjanak kínálni. Ezen cél mentén lesznek gyermeknaphoz kapcsolódó programok május 25-én, szombaton 10 órától Zagyvarónán, a Bátki József Közösségi Ház előtt is. Itt ügyességi vetélkedők, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, zsákbamacska, bolhapiac és finomságok várják a családokat. A kilátogatók részleteket is láthatnak majd a SÁI Petőfi Sándor Tagiskolájának tanulóitól A dzsungel könyve című előadásából.

Balogh Katalin kitért arra is, hogy május 25-én, szombaton immáron 12. alkalommal rendezik meg az Országos Műfalmászó Találkozót a Mackóvár Központi Óvodában.

(Fotó: 3100.hu)
(Fotó: 3100.hu)

A Salgótarjáni Városi Televízióban egész júniusban fontos szerepük lesz a gyermekeknek. Hétköznaponként este a Tarka lepke, kis mese című sorozatban salgótarjáni óvodások mesélnek majd a televízió képernyőjén.

Salgótarjánban idén nagyon sok nap szól majd a gyermekről, nagyon sok napon keresztül ünnepelhetjük majd a legkisebbeket – mondta Balogh Katalin.

     

A salgótarjáni tűzoltóságon is kinyílnak a szertárkapuk

Szombaton rengeteg kisgyermek álma válhat valóra, hiszen a katasztrófavédelem immáron hatodik alkalommal nyitja meg a tűzoltószertárak kapuit gyermeknap alkalmából. A nyílt nap során az érdeklődő gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatják kiállításaikat, készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, de betekintést engednek a tűzoltók napi feladatvégzésébe is.

A programhoz kapcsolódóan “A tűzoltóknál jártam” címmel fotópályázatot is hirdet a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ha a tűzoltóság felkereséséről készül egy remek fotó, az most az élményen túl még ajándékcsomagot is érhet. A fotókat legkésőbb június 5-ig várják, további részletek itt olvashatóak.

(Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
(Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két kirendeltsége, három tűzoltó-parancsnoksága, négy katasztrófavédelmi őrse, továbbá az önkéntes tűzoltó egyesületek is várják a gyermekeket, gyermekcsoportokat 2019. május 25-én, szombaton 10 és 16 óra között. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak, a tűzoltóság meglátogatásához előzetes bejelentkezés sem szükséges. A megyeszékhelyen a Szent Flórián téri Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mellett a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Május 1. út 81.) és a Rónafaluért Baráti Társaság Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Rónai út 32.) is fogad érdeklődőket szombaton.

       

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)