Gyermeknap a “százholdas Dolinkában”, már közlekedik a gumikerekű kisvonat

Bár az időjárás változékony, záporok és zivatarok is előfordul(hat)nak a hétvégén, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. szombaton megerősítette, hogy megtartják a vasárnapi programokat a Dolinkában.

A “Visszatérés a százholdas Dolinkába” fantázianévvel tartandó gyermeknapi program részeként családi akadályversenyt hirdettek a Palóc Roham szervezőcsapatával együttműködésben, erre a regisztráció már lezárult. Itt egy nagyjából egy kilométeres pályát teljesíthetnek majd a gyermekes családok, a séta során kilenc ügyességi, logikai, erőnléti vagy éppen szórakoztató “akadályt” kell leküzdeniük a csapatoknak. Az eseményen a gyermekirodalom egyik legszebb darabja, A. A. Milne Micimackó című meséjének kedves figurái is megjelennek majd.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont tájékoztatása szerint ugyanakkor azokat a családokat is programokkal várják május 30-án a Dolinkába, ahol 14 éven aluli gyermek van, de az akadályversenyen nem szeretnének részt venni. A z aktuális járványügyi szabályozások miatt a létszámot a szervezőknek nyomon kell kísérniük, ezért az esemény területére csak a kőszínpad melletti regisztrációs pultnál, az ott kapott karszalaggal együtt lehet belépni. A Városi Gyermeknap a felnőtt kísérők számára védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Eresztvényben 11 és 14 órakor vezetett túrákkal várják a családokat, melyeken a Madárparkkal lehet majd megismerkedni, 13 órától pedig ugrálóvár is várja majd a gyermekeket a látogatóközpont környékén. A helyszínre akár a gumikerekű turisztikai kisvonattal is el lehet jutni, május 30-án a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak. A gumikerekű kisvonaton a 6 év felettiek számára kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése; menetrendje és díjszabása itt megtekinthető.

 

3100.hu archív fotó: A gumikerekű turisztikai kisvonat Eresztvényben