Gyermekek iskolakezdéséhez gyűjt adományokat a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete

A szegénység miatt sok gyermeknek már az első becsöngetés előtt rosszabbak az esélyei társainál, mert családja nem tudja biztosítani a szükséges tanszereket, ruhákat, és akár élelmiszert – hívja fel a figyelmet közleményében a szervezet.

Egy használható tolltartó, egy csomag ceruza, uzsonnás csomag, kinőtt gyermekruha mind egy-egy rászoruló gyermek öröme lehet – teszi hozzá a vöröskereszt, kiemelve, hogy ismerve a rászorulók környezetét segítenek az adományokat a legmegfelelőbb helyekre eljuttatni.

Szilágyi Leonóra, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének igazgatója a 3100.hu megkeresésére elmondta: harmadik alkalommal szerveznek ilyen akciót, a korábbi években 100 ezer forint körüli összegben juttattak el hozzájuk tárgyi és pénzbeli adományokat ilyen célra, amellyel 6-8 család iskolakezdését tudták némileg könnyebbé tenni. Szilágyi Leonóra azt kéri a 3100.hu olvasóitól is, hogy akiknek módjukban áll, segítsenek abban, hogy az idei évben a korábbiaktól több gyermeknek és családnak tudjanak segíteni.

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezet azt kéri, hogy aki adományt szeretne és tud is felajánlani, azt augusztus 15-ig bezárólag juttassa el a szervezet salgótarjáni, Bartók Béla út 10. szám alatti telephelyére. Nagyobb mennyiségű felajánlás esetén kérésre házhoz is mennek az adományért a vöröskereszt munkatársai. Lehetőség van pénzbeli adomány felajánlására is, erről a szervezet munkatársai adnak bővebb felvilágosítást.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)