Grillfesztivál Pilinyben – naptárba vele!

 

Nagy dobásra készülnek idén Pilinyben, ahol a legnagyobb, minőségi kikapcsolódást nyújtó térségi gasztro-fesztiválok sorába szeretnének beállni nyári rendezvényükkel.

 

A Grillfesztivált 2017. június 24-én, a pilinyi Közösségi Ház parkjában rendezik majd meg – mondta el kérdésünkre Lehoczki Erik főszervező.

Ez lesz Nógrád megye első olyan ingyenes gasztronómiai rendezvénye, amely kizárólag a grillezés “tudományával” foglalkozik. A helyszínre (az eddigi nógrádi gasztro-rendezvényekből kiindulva) közel 5 ezer főt várunk majd. A fesztiválon grillező csapatok mérik össze sütő tudásukat, amit a nap végén a zsűri értékel majd. Egész nap online streamet (élő videó bejelentkezést) biztosítunk, amelyben egy drón is segítségünkre lesz. Óránként tombolahúzást tartunk, de több más közönségszórakoztató elemmel is kedveskedünk majd a megjelenteknek. Lesz helikopteres- és lovas hintós településnézés, vidámpark a fiatalabb korosztály számára, valamint ízek- és vásárosok utcája. Az is biztos immáron, hogy az eseményen a fellépők között lesz Tabáni István és Postás Józsi is – de ez a lista még nem teljes. Az estét egy ismert magyar együttes indítja majd koncertjével, a napot pedig egy szabadtéri „Grillbál” követ

– foglalta össze Lehoczki Erik.

 

Az esemény közösségi oldalán az már most látszik: nagy az érdeklődés a program iránt. A szervezők 30 csapat nevezését tudják elfogadni, akik a Grillfesztivál honlapján regisztrálhatnak. Az érdeklődők ún. kóstolójeggyel tudnak majd belekóstolni az elkészített étkekbe, amit helyszínen tudnak megváltani. A program szakmai “felügyeletét” a Palóc Grillszövetség látja majd el. Hamarosan további információk is felkerülnek majd a Grillfesztivál honlapjára.