Go-Go-SalGo! – Jótékonykodj akadályfutással!

A nagy sikerre való tekintettel 2019. szeptember 14-én ismét jelentkezik a SalGO Charity Run, idén ráadásul – Magyarországon először – kerekesszékes akadályversennyel is készülnek a szervezők. A támogatásokból és a nevezésekből befolyt összeggel a Nógrád Megye Mozgásszervi Rehabilitációjáért Alapítványt támogatják – olvasható a szervezők 3100.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Hagyományteremtő céllal indult útjára tavaly a SalGO, a salgótarjáni helyszínű, jótékonysági akadályfutó verseny, a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület Palóc Roham Extrém Akadályfutó Szakosztályának szervezésében. A tavalyi verseny alkalmával több mint egymillió forintot sikerült összegyűjteniük, így nem is volt kérdés, hogy idén is megrendezik-e a futamot. A szervezők még tovább gondolták az eseményt és klasszikus akadályokkal nehezített terep mellett – Magyarországon először – kerekesszékes akadálypályával is készülnek. A SalGO Charity Wheelchair Race levezetésére örömmel vállalkozott Kanyó Zsolt paralimpikon.

A támogatásokból és a nevezésekből befolyt összeggel a Nógrád Megye Mozgásszervi Rehabilitációjáért Alapítványt támogatják. A két jótékonysági verseny mellett a színpadon érdekes sportprogramokkal is várják majd az érdeklődőket. Az esemény önkéntes szervezésben valósul meg, így továbbra is várják a támogatók jelentkezését, illetve még fogadják az indulók szándékozók regisztrációit is.

 

Fotók: Pillanatképek a 2018-as Palóc Rohamról (Archív fotók: MTI/Komka Péter)