Gázórás csalók vertek át idős embereket Karancsalján és Ludányhalásziban

A szécsényi nyomozók egy 56 éves és egy 30 éves miskolci férfit hallgattak ki gyanúsítottként és vettek bűnügyi őrizetbe – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Ellenük négy rendbeli csalás bűntett ügyében folyik eljárás.

Egyelőre annyi ismert, hogy a két férfi március 27-én Karancsalján egy, míg a következő két nap során Ludányhalásziban összesen három családi háznál jelent meg és magukat a katasztrófavédelem, valamint az illetékes gázszolgáltató munkatársainak adták ki. Az 56 éves férfi és társa az ingatlanokban lévő gázfogyasztó készülékek “ellenőrzését” követően – arra hivatkozva, hogy azok meghibásodtak, illetve azoknál alkatrészcsere szükséges – az időskorú sértettektől előleg címén több tízezer forint készpénzt csaltak ki.

A körözött gépkocsival közlekedő két férfit végül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai szerdán az M3-as autópályán, Ófehértó térségében elfogták és a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították. A szécsényi nyomozók azóta az 56 éves férfit és 30 éves társát kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették, továbbá előzetes letartóztatásukat is kezdeményezni fogják az illetékes ügyészségen.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!