Képzeletbeli galaxist festenek a Gagarin bejárata melletti falakra

Újabb városszínesítő akciót hirdetett a salgótarjáni Sakkozzuk ki! akciócsoport, akik a hozzájuk csatlakozó önkéntesek közreműködésével szombaton a Salgótarjáni Általános Iskola székhelyintézményénél, közismertebb nevén a Gagarin iskolánál munkálkodnak majd (ahol 2016-ban a belső tereket már kiszínezték).

A civil közösség és a hozzájuk csatlakozók a “Határ a csillagos ég!” fantázianevű eseményen az iskola bejáránál található falrészt színezik ki, a felületre egy képzeletbeli galaxis látványát álmodták meg. A közösségi festéshez bárki csatlakozhat 2019. augusztus 24-én, szombaton 10 órától egészen késő délutánig bezárólag. Az eseményt kézműves foglalkozás kíséri, ahol textiltáskákra festve lehet megalkotni ugyanazt, amit az önkéntesek a falra festenek.

A kreatív salgótarjáni közösség legutóbb a Bolyai János Gimnáziumhoz, majd az épülő játszóházhoz vezető rokkanti lépcsősort színesítette meg. A mostani akciójukon túl a terveik szerint a jövőben visszatérnek majd még a Gagarin környékére, ahol szintén a lépcsősort újragondolva fognak kipróbálni egy merőben új technikát a városszépítés jegyében.

 

Kiemelt képünkön a Sakkozzuk ki! akciócsoport által az iskola bejárata melletti falakra megálmodott látványterv (Forrás: Határ a csillagos ég! | Facebook)