Gabora Gála, 25. alkalommal

 

A 25. jubileumi, nemzetközi Gabora Gálát 2017. január 7-én rendezik meg a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

 

Az “A” csoportban a ETO FC Győr, a Ferencvárosi Sasok, a Hotel Salgó és a Videoton FC kapott helyet. A “B” csoportban Debrecen, Dunaszerdahely, a Lázár Lovaspark és az Újpest FC csapatai szerepelnek majd. A bemutató- és gálamérkőzéseket a szponzorok, a Nógrád Megyei Hírlap, a Sport TV, a Sportglobal Tours-Média válogatottjai és a Gabora Team játsszák majd. A programot színesíti továbbá Pécs Város Mazsorett Együttesének és a Magyar Tricky Ball Válogatottnak a betétműsorai is.

A kezdőrúgást a torna fővédnöke, Simicskó István Honvédelmi miniszter végzi majd el az eseményen. Köszöntőjében úgy fogalmaz:

Gabora János a gála szervezésén keresztül szinte az év minden napján azon dolgozik, hogy a gyerekek álmai teljesülhessenek. Ezúton is köszönetet mondok a munkájáért, és a továbbiakban is sok sikert kívánok ehhez a szép és nemes feladathoz

– teszi hozzá a miniszter.

 

Az esemény nem csak a sportszerető nézők, hanem a részt venni szándékozó csapatok körében is népszerű, mára már nehéz meghozni a döntést, hogy éppen ki szerepelhet majd a programban. Erről és a gála sikerességének hátteréről Gabora János főszervező nyilatkozott a Rádió Focus helyi hírblokkjában.

Ez nagy öröm számomra, de viszont nagy gondot is okoz, hogy a résztvevő csapatok közül kiket tudunk fogadni. Mert ugye behatárolt a lehetőségünk. Nagy gond, de egyben nagy öröm is. Örülök, hogy ennyire népszerűvé vált, kinőtte magát ez a rendezvény, felnőtt a feladatához. Megtiszteltetés annak is, aki befér ebbe a programba.

Tudjuk, hogy jótékonysági rendezvényről van szó, de ha elkezd pattogni a labda, akkor azért még az öregfiúk sem szeretnek veszíteni. Nagyon nagy öröm ezeket az embereket nézni a parketton, még mindig bemutatják a focitudásukat. Lehet, hogy kicsit lassabban, kicsit pocakosabban, de még mindig nagyon jó barátságban vannak a labdával. Azt pedig látjuk, hogy az úgynevezett harmadik félidőben hogyan tudnak örülni egymásnak. Pontosan ezért van nagy imázsa ennek a Gabora Gálának, hogy már ott, a búcsúnál azt mondják, hogy: Janikám akkor jövőre is szeretnénk eljönni, reméljük meg tudsz hívni.

A világon a legnagyobb dolog pedig az, amikor majd most is az iskolaigazgató bejelenti a bevétel a gyermekeknek. Ez egy csodálatos dolog. 2017. január 7-én, szombaton 11 órától mindenkit szeretettel várunk, “a gyermekekért”!

 

A torna kedvezményezettje a Kodály Zoltán Általános Iskola lesz.

 

 

Az eddig 24 gála során a nézők és a támogatók jóvoltából összesen 72 millió forintot gyűlt össze, melyet a város oktatási intézményei kaptak meg. Gabora János és Nyilasi Tibor, továbbá Fülöp Zsolt, Kovács Norbert, Tábori Péter és Tóth Szilárd részére tavaly, a gálák megrendezésével és lebonyolításával a gyermekekért végzett munkájukért Salgótarján Emlékérmet adományozott Salgótarján önkormányzata. Gabora János az idei évben a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést is átvehette az Államalapítás Ünnepe alkalmából.

A 25. Gabora Gála védnöki köszöntői, részletes programterve, illetve a résztvevő csapatok bemutatkozása már olvasható az esemény hivatalos honlapján, ide kattintva.

 

Kiemelt fotó forrása és további több száz felvétel a XXIV. Gabora Gáláról itt: Nógrád Sportja