Gábler fotográfiák, új műtárgyak és csomagolóművészet a Dornyay Béla Múzeumban

Három időszaki kiállítással várják az érdeklődőket a Dornyay Béla Múzeumban – mondta el Shah Gabriella múzeumigazgató portálunknak.

A pár hónapja megnyílt “Pillanatképek a múltból – Gábler Vilmos fotográfiái” kiállítás még egészen január végéig látogatható. A közelmúltban két újabb időszaki kiállítás is nyílt. A “Műtárgyaink 2020 – Új szerzemények a Dornyay Béla Múzeum gyűjteményeiben” egy igazán érdekes kiállítás, melyet különösen azoknak ajánlanak, akik érdeklődnek a képzőművészet, a néprajz, a régészet, vagy a történettudomány iránt. A közönség láthat itt század eleji bútorokat, kortárs képzőművészeti alkotásokat, valamint frissen restaurált néprajzi textíliákat is.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében látható a “Christo – A csomagolóművész” című tárlat, amelyen a bolgár származású, de Franciaországban élő Christo Javacheff és felesége, Jeanne-Claude Denat de Guillebon eredetei nyomatait, valamint előkészítő fázisrajzait tekintheti meg a közönség. A művészházaspár becsomagolta többek között a Reichstagot és a Sydney melletti tengerpartot is.

Shah Gabriella kiemelte: a múzeumba csak maszkban léphetnek be a látogatók, számukra kézfertőtlenítőt is biztosít az intézmény. Az épületben egyszerre legfeljebb 30 fő tartózkodhat, így tartható a másfél méteres távolság.

 

Kiemelt fotó: Részlet a “Christo – A csomagolóművész” című tárlatból