Fülek városa befektet a sportba – Változások elé néz a sportpálya

A füleki futballstadion új arculatot kap a jövő év folyamán. A legnagyobb átalakítás a tornatermet fogja érinteni, amelyben a helyi labdarúgók edzései, valamint a gimnázium testnevelés órái zajlanak. Az önkormányzat a Szlovák Labdarúgó Szövetség pályázatából nyert támogatást a felújításra, melyet a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos és Sportügyi Minisztériuma finanszíroz. A város azonban saját forrásból is hozzájárul a beruházáshoz, így a felújításba fektetett pénzösszeg együttvéve eléri a 75 ezer eurót.

 

A helyi önkormányzat sikeres pályázója volt a Szlovák Labdarúgó Szövetség kiírásának, amely a sportpálya infrastruktúrájának bővítését, felújítását és befejezését támogatja. A pályázat keretében a város 25 ezer euró összegű támogatást nyert, melyhez 5 ezer eurónyi önrésszel járul hozzá. A pénz a sportpálya területén lévő tornaterem szükségszerű, részleges felújítását fedezi, amely a tetőszerkezet javítását, valamint új nyílászárók és új villámhárító telepítését foglalja magába.

Ezen felül a város úgy döntött, a társfinanszírozás mellett saját költségvetésből is támogatja a stadion renoválását. Az 1,4 millió eurós hitelből, amelyet a város a VÚB Banktól vesz fel, 50 ezer eurót különített el erre a célra (a társfinanszírozással együttvéve). Ez az összeg a tornaterem további tatarozására szolgál, valamint a sportkomplexum fennmaradó épületeinek leghalaszthatatlanabb állagmegóvó munkálataira.

 

 

A konkrét munkálatokról az FTC vezetésével fogunk tárgyalni. Jelenlegi értesülésünk szerint szükség lenne a tornaterem padlóburkolatának kicserélésére is. A keret fennmaradó részét a stadionon végbemenő egyéb építkezési munkálatokra fogjuk fordítani, megegyezés szerint. A sport támogatása fontos a város számára és szeretnénk a lehető legkedvezőbb feltételeket teremteni sportolóink, de ugyanakkor a sportpályát igénybe vevő diákok számára is. Tudatában vagyunk, hogy ez nem egy hatalmas összeg, de bízunk benne, hogy ez a beruházás is jelentős pozitív eredményeket hoz majd

– nyilatkozott a fejlesztésről Agócs Attila, Fülek polgármestere.

Az elmúlt tíz év során nem zajlott jelentősebb felújítás a sportpályán. A legszükségesebb munkákat a Közhasznú Szolgáltatások városi szervezet kőműves munkacsoportja végzi a téli hónapokban. Legutóbb a mellékhelyiségeket és az öltözőket állították helyre. A tekézők hasonlóképpen saját költségből újították fel a tekepálya egy részét. Az épületek azonban lassan elavulnak és további befektetéseket igényelnek majd a jövőben. A sportpálya 75 ezer euró értékű, részleges felújításának kivitelezésére előreláthatóan 2018-ban kerül sor – közölte Fülek Város Önkormányzata.

 

(Fotók forrása: Fülek Város Önkormányzata)