Független jelölt is indul, az MSzDP “csak” bejelentkezett a választásra

(3100.hu Fotó: Komka Péter)

Deme Attila független jelölt is ringbe szállna a polgármesteri székért, információnk szerint a többi jelölthöz hasonlóan ő is gyűjtötte az aláírásokat az elmúlt hetekben. A Helyi Választási Bizottság legutóbbi ülésén jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot is.

 

Deme Attila független polgármesterjelölt

Hiszem, hogy városunkat csak annak a bizonyos szekérnek az egy felé húzásával tudjuk olyan helyzetbe hozni, hogy polgárai jól érezzék magukat, gyarapodjanak, minden napjuk vidám és nyugodt legyen. Ehhez kell az összefogás – amit a pártok képtelenek megvalósítani.

A független polgármester a nyugalom, az állandóság, az egyensúly megtestesítője. Aki a mérleg nyelveként is következetesen a város lakóinak érdekében érdemi munkát követel. Száműzi a viszálykodást és az alattomos szándékot. Minden erejével és tekintélyével a város gyarapodását szolgálja.

Összefogja a jelenleg hitehagyott és hatalmi harcok miatt sebzett képviselőket és megköveteli azok szorgalmas, odaadó munkáját. Mindig kiáll a város lakóinak érdekeiért és a tarjáni parlamentereket is arra buzdítja, hogy sokkal többet tegyenek a helyi célok megvalósítása érdekében. Csak így jutunk olyan helyzetbe, hogy bárhol is vagyunk a világban, emelt fővel mondhatjuk ki városunk nevét.

Deme Attila 1952 májusában született Salgótarjánban és a várost soha el nem hagyó polgárgént ment nyugdíjba. Budapesten szerezett fogtechnikusi végzettséget, a további tanulmányai során többek között felsőfokú kereskedelmi, gyógymasszőri, munkavédelmi végzettsége is van. Nyugdíjazásáig a kórház munkavédelmi feladataival foglalkozott, de dolgozott 8 évet a város Polgármesteri Hivatalában és a Szent Lázár Kórházban is. Nős, négy gyermek apja – olvasható a jelölt közösségi oldalán.

 

Magyar Szociáldemokrata Párt

 

A Helyi Választási Bizottság legutóbbi ülésén jelölőszervezetként nyilvántartásba vette a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot is. Szándékaikkal kapcsolatban Andráska László pártelnök válaszolt kérdésünkre.

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt a regisztrálással jelezte Salgótarján lakosai felé, hogy a megalakulása után 125 évvel ismét a szabadság, az igazságosság, a szolidaritás és legfőképp a tisztesség jegyében érdemi munkával kíván hozzájárulni az emberek életkörülményeinek javításához és az életszínvonalának növeléséhez. A sajnálatos módon megüresedett polgármesteri címért azonban most kellő ismertség és támogatottság híján nem indítunk jelöltet.

A jelenlegi támogatottságunk azonban arra mindenképpen elegendő, hogy Salgótarjánban létrehozzuk a Magyarországi Szociáldemokrata Párt alapszervezetét, mely terveink szerint a továbbiakban aktív szereplője lesz a helyi közéletnek

– tudtuk meg a párt elnökétől.

 

3100.hu fotó: Salgótarján (Fotó: Komka Péter)