Fontos területe Nógrád megye az új lovasturisztikai hálózatnak

3100.hu Fotó: Lovasturisztikai megállóponttá is vált a krakkópusztai Tóparti Vadász és Turistaház

A napokban hivatalosan is átadták a Nagykeresztúrhoz tartozó Krakkópusztán található Tóparti Vadász és Turistaház területén létesített lovasturisztikai megállópontot. Az esemény egyben az “Aktív lovas turisztikai hálózat létrehozása Észak-Magyarország és Észak-Alföld régiók területén” című projekt megnyitója is volt. A programnak köszönhetően hat megyén áthaladó, több mint 1800 kilométer hosszúságú, egységes lovas útvonalhálózat jön létre, 31 pihenőponttal kiegészítve – számolt be minderről a karancs-medves.info.

Egyedülálló lovas turisztikai hálózatot hoznak létre Nógrádban és további öt megyében

A napokban hivatalosan is átadták a Nagykeresztúrhoz tartozó Krakkópusztán található Tóparti Vadász és Turistaház területén létesített lovasturisztikai megállópontot.

Lóska János, a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség (MLTKSZ) elnöke köszöntőjében kifejtette: Nógrád megyéből már az 1990-es évek óta indulnak lovas túrák, ráadásul – külföldi újságírók szerint – ebben a régióban található a világ tíz legjobb lovas túraútvonala közül kettő. Mindeddig azonban nem csak megyei, de országos szinten is hiányzott az összefogás a lovas turizmusból.

Az elnök szerint nagy előrelépés volt, hogy az erdőtörvény módosítása értelmében ma Magyarországon szabadon átjárhatóak az állami erdei területek – ez tette lehetővé, hogy több mint 1800 kilométernyi lovas útvonalat kijelöljenek. A tervezett 31 pihenőhely közül eddig már 16-ot átadtak, a jövőben pedig szeretnének szolgáltatási csomagokat kialakítani, melyek a kerékpáros és vízi turizmushoz is kapcsolódnak majd.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszédében hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a fiataloknak minőségi szórakozási alternatívát tudjanak biztosítani, ehhez pedig modern, versenyképes szolgáltatásokat kell nyújtani. Az Aktív Magyarország program egyik meghatározó elemévé vált a lovas turizmus fejlesztése, ennek pedig fontos része, hogy ne csak egyes lovardákat, hanem útvonalakat népszerűsítsenek.

 

karancs-medves.info nyomán / 3100.hu kiemelt fotó: Lovasturisztikai megállóponttá is vált a krakkópusztai Tóparti Vadász és Turistaház