Folytathatja a munkát Bokor és Patak polgármestere is

Hét településen tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap: Apátvarasdon és Sényén képviselőket, míg Győrben, Pötrétén és Irotán, továbbá a Nógrád megyei Bokorban és Patakon polgármestert választottak. Mindkét nógrádi településen a korábbi polgármester folytathatja a munkát.

Bokor községben 2019 őszén négy független polgármesterjelölt közül választhattak a községben élők, de szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb voksot kapó jelöltek között: Hegedűs Pál korábbi polgármester és Ocskay Zoltán egyaránt 31 szavazatot kapott. A vasárnapi szavazáson két jelölt volt: Hegedűs Pál és Illés Márta független jelöltek. A 100 választásra jogosult háromnegyede ment el szavazni, a polgármester Hegedűs Pál lett, 42 vokssal, az alulmaradó jelölt 32 szavazatot kapott a Nemzeti Választási Iroda adatbázisa szerint.

Patakon tavaly októberben két jelölt indult, Fekete Tibor a Fidesz-KDNP jelöltje és Viczián Tibor függetlenként, ám mindketten 199 szavazatot kaptak. A vasárnapi választáson ők ismét elindultak, de indult egy harmadik jelölt is, a független Szabó Andrea. A választáson 740 helybéli vehetett részt, közülük bő félezren mentek el szavazni. Polgármesternek Fekete Tibort, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg a patakiak, a voksok 37,5 százalékával.