Fokozott ellenőrzés kíséri a húsvéti hétvégét a Nógrád megyei utakon is

Az ittas vezetőkön túl a biztonsági övet nem használók kiszűrése is kiemelt célja lesz a rendőrség húsvéti fokozott ellenőrzéseinek Nógrád megye útjain – közölte a 3100.hu megkeresésére Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára.

A rendőr őrnagy emlékeztetett rá, megszokott az a gyakorlat, hogy a rendőrség húsvét idején az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben – tette hozzá a balesetmegelőzési bizottság titkára.

Tamás Kovács Andrea kiemelte: bár használata a sofőrök mellett az utasok számára is kötelező és adott esetben életet menthet, még mindig sokan nem használják a biztonsági övet. A húsvéti rendőri jelenlét során ennek ellenőrzésére is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járművekben utazóknak.

 

Kiemelt archív fotó: Húsvéti ellenőrzés Karancsalján