Fogvatartottak gyermekeinek szerveznek művészeti tábort a balassagyarmati Nyírjesben

Művészeti tábort szerveznek a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben fogvatartottak gyermekeinek augusztus elején neves művészek közreműködésével. A többnapos művészeti tábor tartalmas programokat kínál a gyermekeknek – írja az MTI.

A komolyzenei foglalkozásokat Várnagy Andrea zongoraművész vezeti majd, lesznek könnyűzenei programok is, a lelki gyakorlatokat pedig Böjte Csaba atya tartja – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Várnagy Andrea elmondta: a kezdeményezés célja, hogy olyan pozitív példát, értékeket mutassanak meg a gyerekeknek, amelyek kapaszkodót nyújthatnak későbbi életük során is. Idén mintegy ötven gyereket várnak a táborba, az egyedülálló kezdeményezést a jövőben szeretnék kiterjeszteni. Beszélt arról is, hogy a táboron kívül gyűjtést szerveznek a fogvatartottak gyermekeinek, a jótékonysági akció keretében minden adományt szívesen fogadnak.

Várnai Andrea zongoraművész felidézte, hogy korábban egy zenés darabot mutattak be fogvatartottak közreműködésével. A Muzsika hangja akkora sikert aratott, hogy Böjte Csaba árváival karöltve szeptember első hétvégéjén Budapesten, a József Attila Színházban is láthatja majd a közönség.

A műsorban elhangzott: a Magyarországon fogvatartott 20 ezer emberre fejenként átlagosan két gyermek jut, így negyvenezer olyan kiskorú él itthon, akiknek valamelyik szülője rács mögött van.