Fodrász és kozmetikus tanulók keresték fel két idősotthon lakóit

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Borbély Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma még januárban kötött együttműködési megállapodást két térségi idősotthonnal. Az együttműködés keretében a salgótarjáni és a bátonyterenyei intézményekben élő – és erre vállalkozó – nyugdíjasokat tulajdonképp modellnek tekintve keresik fel rendszeresen az iskola fodrász és kozmetikus tanulói.

A program immáron közel egy éve fut a felek kölcsönös megelégedésére. Az idei utolsó műhelyfoglalkozást – már a karácsonyi és újévi ünnepi megjelenésre készülve – szerdán tartották a szakoktatók felügyelete mellett a fiatalok és modelljeik, azaz az otthonok lakói. A diákok ezúttal is egyaránt felkeresték a salgótarjáni Magyar Máltai Szeretetszolgálat Baglyaskő Időskorúak Otthona és a bátonyterenyei Nógrád Megyei Ezüstfenyő Idősek Otthona lakóit.

Mint azt a Salgótarjáni Szakképzési Centrum korábban közölte: mindkét idősotthonban örömmel fogadják a kezdeményezést, amely lehetővé teszi úgy a generációk találkozását, mint a fiatalok számára a szakmák felelősségteljes elsajátítását, de meg lehet említeni azt is, hogy az együttműködés a nyugdíjasok számára még egy kis spórolást is lehetővé tesz.

 

Fotók: Az iskola diákjai a bátonyterenyei Ezüstfenyő Idősek Otthonában (Fotók: MTI/Komka Péter)