Filmforgatás zajlik a városban

3100.hu Fotó: A forgatás egyik városi helyszíne a(z egykori) Karancs Szálló

Többek közt Ónodi Eszter, Kováts Adél, Cserhalmi György, Hegedűs D. Géza, Törőcsik Mari, Koncz Gábor és Kulka János szereplésével készül Kamondi Zoltán (Halálutak és Angyalok, Kísértések) új filmje, a Halj meg máskor! A szatirikus, sok humorral átszőtt krimi forgatása az elmúlt napokban kezdődött salgótarjáni helyszíneken, de további budapesti forgatási napok is lesznek majd.

A film forgatókönyve Márton László Ez csak egy hétköznapi látogatás című novellájából készült (ami ide kattintva elolvasható). A fordulatos történet mozgatórugója egy 60-as éveiben járó MÁV mozdonyvezető hirtelen halála, mely következtében az elhunyt kettős életére, egy szerelmi háromszögre, a zavaros múltra és gyanús alvilági kapcsolatokra is fény derül. Egy titkos szállítmány a gazdagság reményével kecsegteti az elhunyt hozzátartozóit, akik szeretnék megtudni, kit is szerettek valójában. Kamondi Zoltán új filmjének művészeti vezetője Koltai Lajos, producere Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila (Focus-Fox). Az operatőrök Nagy András és Medvigy Gábor. A Halj már meg! 2016 végén kerülhet a mozikba, a Filmalap gyártási támogatása 476,871.827 millió forint – olvasható a filmalap honlapján.

Információink szerint a Zenthe Ferenc Színház is közreműködik a forgatás során: a technikai apparátus egy része a háttérmunkák során segédkezik. A mai napon egy drón segítségével készítettek légi felvételeket a filmhez, ennek okán késő délután lényegében teljesen kiürítették a belvárost – mind az autóktól, mind a gyalogosoktól. A stáb az elmúlt napokban a(z egykori) Karancs Szálló tetején kialakított medencés térben forgatott a legtöbbet, a következő napokban Zagyvapálfalván, a Vízválasztónál, a kisterenyei vasútállomás környékén és a maconkai tónál is megjelennek majd. A városközpontban érdekesség lesz még a folytatásban egy éjszakai felvételkészítés is, a stáb még egészen jövő hét közepéig dolgozik Salgótarjánban.

A Magyar Nemzeti Filmalap hét új mozifilm gyártásának támogatásáról hozott határozatot a nyár első felében. A tévéképernyőkről ismert M. Kiss Csaba Rohonyi Gáborral közösen, továbbá A nyomozó című sikerfilmmel befutott Gigor Attila, valamint Török Ferenc, Sopsits Árpád, Sándor Pál, Kamondi Zoltán és Pacskovszky József új filmjének gyártásának támogatásáról döntöttek. Érdekesség, hogy Kamondi Zoltán mellett egy másik, az M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor által jegyzett alkotásban is feltűnnek majd nógrádi helyszínek – utóbbi egyes jeleneteit Acsa és Galgaguta térségében forgatták.

3100.hu Fotó: A forgatás egyik városi helyszíne a(z egykori) Karancs Szálló

1 Comment

  1. Imádom Ónódi Esztert, az egyik kedvenc színészem, csak jó film lesz ez is ha már szerepel benne 🙂 . Láttátok, hogy az HBO újabb Aranyélet sorozatában is szerepelni fog? Nézzétek, itt van róla pár videó. szerintem nagyon jónak ígérkezik http://bit.do/aranyelet