Fiatalkorú salgótarjáni betörőt vettek őrizetbe a rendőrök

Egy iskolai öltözőbe és két családi házba is betört az a 14 éves salgótarjáni fiú, akit a salgótarjáni rendőrök őrizetbe vettek. Több rendbeli lopás ügyében indult eljárás vele szemben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a fiú szeptember 11-én délelőtt befeszítette az egyik salgótarjáni általános iskola öltözőjének zárt ajtaját, majd a tanórán lévő diákok táskájából készpénzt lopott el. A fiú a beszerzett adatok alapján aztán szeptember 18-án és 24-én is betört egy-egy salgótarjáni családi házba. Az egyik épületbe a bejárati ajtót betörve jutott be, a házból hangszórót, készpénzt, dohányt és cipőt lopott el. A másik házba az ablakot benyomva jutott be, onnan beltéri egységet, televíziót és egy kisebb pénzösszeget vitt el.

A rendőrök a fiút elfogták és előállították a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatása során elismerte a bűncselekmények elkövetését. A hatóság tagjai a fiatalkorút őrizetbe vették, az eltulajdonított értékek közül ami még fellelhető volt, azt lefoglalták.

 

Kiemelt fotó: Nyomrögzítés az egyik betörés helyszínén (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)