Fenyvesi: elutasítjuk, hogy bármelyik önkormányzat a kormányt megkerülve jelentkezzen illegális bevándorlók befogadására

A Fidesz-KDNP salgótarjáni szervezetei szerint kockázatot vállalnak azok, akik a nyíltan bevándorláspárti MSZP-jelöltre, Fekete Zsoltra és önkormányzati képviselőjelöltjeire szavaznak az októberi választáson – mondta a Fidesz salgótarjáni alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fenyvesi Gábor emlékeztetett arra, hogy 2016-ban egy határozati javaslattal élt a kormánypártok helyi frakciója arra vonatkozóan, hogy a közgyűlés ilyen formában utasítsa el a bevándorlási kvótát. Az MSZP-s Fekete Zsolt és közgyűlési többsége végül egy “kiforgatott” határozatot fogadott el, amivel a magyar kormányt támadták – mondta az alelnök.

Ez az “eljárás” az elmúlt öt évet végigkísérte. Napjainkban pedig halljuk a külföldi híradásokból, hogy fordulat történt Olaszországban, egyből felerősödött az illegális bevándorlás; 90 német önkormányzat a saját kormányát megkerülve “bejelentkezett” arra, hogy szívesen befogadnának bevándorlókat. Ebben az időben az MSZP-s Fekete Zsolt és más baloldali, bevándorláspárti polgármesterjelöltek Brüsszelben tárgyaltak Ujhelyi István meghívására. A szálak egy irányba mutatnak, ezért gondoljuk úgy, hogy aki az októberi 13-i önkormányzati választáson az MSZP-s Fekete Zsoltra és önkormányzati képviselőjelöltjeire szavaz, az ilyenformán is kockázatot vállal.

Fenyvesi Gábor elmondta: a Fidesz-KDNP salgótarjáni szervezetei úgy gondolják, hogy nagyon sokan vannak a városban, akik rossz körülmények között élnek, segítségre szorulnak. Kiemelte: a kormánypártok helyi szervezetei és jelöltjei éppen ezért a salgótarjániakat szeretnék szolgálni, a városlakókat szeretnék segíteni, hogy egy boldogabb Salgótarjánban élhessen mindenki. Ezért elutasítják azt, hogy a nemzeti kormányt megkerülve, bármelyik önkormányzat október 13. után bejelentkezzen arra, hogy illegális bevándorlókat szeretne befogadni – tette hozzá a Fidesz salgótarjáni alelnöke.

 

3100.hu Fotó: Fenyvesi Gábor, a Fidesz salgótarjáni alelnökének sajtótájékoztatója