Felzúgó motorok, benzingőz – elrajtolt az idei Salgó Rally!

A vírushelyzet miatt megkésve bár, de törve nem, ismét kezdetét vette a Salgó Rally. Igaz, idén csak egynaposra sikerült és kizárólag a nógrádi utakat szaggatják, de a lelkes szurkolók már reggel hatkor elfoglalták jól megszokott helyüket, ahonnan pár helyi versenyzőnek is szurkolhatnak.

És hogy kiket is láthattunk ma reggel elrajtolni a Forgách-telepi domb alján? Rally1-es kategóriában két fiatal szécsényi versenyző: Velencei Ádám, oldalán Szőke Tamással; és a tavalyi magyar bajnokság győztese, Vincze Ferenc, navigátorával Bacigál Igorral. A tavalyi szoros verseny után idén is számíthatunk tőlük egy kis “kapj el, ha tudsz” játékra. Oroszki Tamás és lánya Lili ezúttal a nagyok között mutatják meg tudásukat egy BMW E46-al. A Molnár István vezette fehér Mitsubishi Lancer Evo VI-osban Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt navigál.

Rally2 kategóriában is vannak szép számmal helyiek, akikért izgulhazunk. Szokásához hűen idén is megmutatja Ladáját hazai utakon a kazári Molnár Ferenc, jobb egyben jól megszokott salgótarjáni navigátorával, Czinege Lászlóval. Ivony Csabát idén Kiss Norbert segíti az anyósülésen, ugyanis korábbi navigátora, Kreicsi Bálint most egy BMW 320 volánja mögött ül a Historic kategóriában, ő maga mellé a salgótarjáni lemezlovast, Lieszkovszky Gábort ültette be.

Az első autó – kis késéssel ugyan, de – 7 óra után elrajtolt a Forgách-telepi domb aljából, a szakasz átvezet a megszokott útvonalon Kazárig; aztán a Bátonyterenye-Mátraalmás körgyors következik, végül a gyönyörű dombokkal szegélyezett Mátraszentimre-Mátrakeresztes szakaszon ér véget egy kör. Ezt követően bemegy minden célba ért autó a vizslás-újlaki gyűjtőbe.

Az első kör után Vincze Ferenc és Bacigál Igor vezet a Steelvent Salgó Rally-n, Turán Frigyesék a második helyre zárkóztak fel, a szlovák Martin Koci pedig a harmadik helyről várja a folytatást. A következő kör várhatóan 11 óra 47 perckor rajtol.

 

(Kiemelt fotó forrása: Kelet Autósport)

Salgó Rally – Húsz év után visszatérő pálya, tíz éve nem látott érdeklődés

Legutóbb tíz évvel ezelőtt, a nemzetközi Salgó-Gemer Rally alkalmával lehetett látni annyi versenyautót nógrádi központú autóversenyen, mint a mostani hétvégén. A Salgó Rally közös magyar és szlovák bajnoki futam, egyben a Közép-európai Zóna Bajnokság része. A közel 180 párost számláló mezőny háromnegyedét adják a magyarok, jelentős létszámban érkeznek szlovák párosok, de indulnak lengyelek és csehek is.

Salgó Rally – 173 páros nevezett!

A Salgó-ralit ezúttal önállóan, borsodi szakaszok nélkül rendezik meg. Az autóverseny a hazai első osztály számára az idei nyitó futam lesz, miután a koronavírus-járvány miatt több tavaszi ralit is töröltek, illetve elhalasztottak. Hazai bajnoki futamon 2015 óta nem állt rajthoz annyi versenyző, mint az a hétvégi eseményen várható.

Salgó Rally – Csaknem 200 autó és nemzetközi mezőny az idénynyitón

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke az M1 aktuális csatornán azt mondta, a környező országokból azért nagy az érdeklődés a verseny iránt, mert egyrészt a magyar bajnokság színvonala magas, másrészt a szomszédos államokban a koronavírus-járvány nyomán elrendelt korlátozó intézkedések miatt még nem tudtak futamokat rendezni.