Felújították a sátorosbányai turisztikai fogadóponthoz vezető utat

Fülek önkormányzata vezetésével, Sátorosbánya település, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és Bátonyterenye Város Önkormányzata partnerségében valósul meg az a határon átnyúló fejlesztéscsomag, melynek részeként megújult a szlovákiai határtelepülésről a somoskői várhoz induló, illetve a Macskalyuki kőbányákat feltáró tanösvények indítóközpontjához vezető út.

Juraj Badinka, a település polgármestere korábban a 3100.hu kérdésére elmondta: az erdei utat 20 évvel ezelőtt aszfaltozták, két évtized alatt azonban jelentősen leromlott az állapota, azt ugyanis nem csak a területet megközelítő turisták járművei és autóbuszai használják, hanem a környékbeli gazdálkodók és fakitermelők is.

A település a pályázati támogatásból közel 50 millió forintnak megfelelő eurót fordíthatott az 1,9 kilométeres útszakasz felújítására.

A somoskői várhoz és a két tanösvényre évente 25-27 ezer belépőjegyet váltó turista érkezik – ismertette Sátorosbánya polgármestere.

 

3100.hu Fotó: Felújított út vezet Sátorosbányáról a somoskői várhoz induló, illetve a Macskalyuki kőbányákat feltáró tanösvények turisztikai fogadópontjához