Felújítások jöhetnek a Szerpentin, a Meredek és a Petőfi utakon

3100.hu Fotó: Aszfalt-mozaik a Szerpentin út felső szakaszán

 

A Meredek és a Szerpentin utak felújítása a város számára tavaly december végén megítélt 1,5 milliárd forintos fejlesztési forrásból valósulhat meg. A baglyasaljai Petőfi út egy szakaszának felújítására támogatási kérelmet nyújt be Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

Fekete Tamás, az egyik belvárosi körzet önkormányzati képviselője tegnap a Gagarin Tagiskolában tartott lakossági fórumon bejelentette: a tervek szerint még idén megvalósul a Szerpentin és a Meredek utak felújítása. Az önkormányzati képviselő emlékeztetett rá: a város számára tavaly december végén megítélt 1,5 milliárd forintos fejlesztési forrásból mintegy 350 millió forintot fordít a városvezetés útfelújításokra olyan módon, hogy a keret felhasználását egyenlő arányban a körzeti képviselők határozhatták meg.

A felújítás során először kátyúznak majd, ezt követően szintbe marják az útfelületet, majd új kopóréteget terítenek le. A Szerpentin út teljes hosszában, a Meredek út a Pécskő úttól indulva közel teljes hosszában újulhat meg ilyen formában. A kivitelezést szeretnék még az idén megvalósítani.

 

Szintén a városi utak felújításának témaköréhez tartozó friss információ, hogy a baglyasaljai Petőfi út egy szakaszának felújítására támogatási kérelmet nyújt be az önkormányzat. A beruházás a tervek szerint mintegy 139 millió forintba kerülne, az utat – szegélyépítéssel, a kapcsolódó járdákkal és autóbusz-megállóhelyekkel együtt – 700 méteren újítanák fel a felüljáró és a Régiposta út közötti szakaszon. Amennyiben a kérelmet jóváhagyják, a támogatás a beruházás teljes költségét fedezi majd – derül ki a városi közgyűlés elé csütörtökön kerülő előterjesztésből.

 

3100.hu Fotó: Aszfalt-mozaik a Szerpentin út felső szakaszán