Feltárták a városi erődítmény egy részét a füleki vár alatt

A füleki vár alatt már második hete folynak azok a régészeti ásatások, amelyek a váralsó terület felújítását célzó határon átnyúló projekt beruházást előzik meg.

Eddig feltárták a városi erődítmény egy részét, találtak ezüst tallért, csontból származó díszített elemet, érméket, egy csontból készült fésűdarabot, fegyverek részeit, sőt ókori cserepekre és más érdekes tárgyakra is rábukkantak.

Titton Viktória, a Füleki Vármúzeum igazgatója a 3100.hu kérdésére elmondta: 2011-től kezdődően folyamatosan zajlanak kisebb-nagyobb feltárások a váron belül és környékén. Ahogyan az az eddigiekben is megszokott volt, a fontosabb leletek ezúttal is helyben maradnak. A vármúzeum igazgatója elmondta: évről-évre gazdagodik az új leletekkel a Bebek-toronyban megtekinthető állandó kiállítás. Ahogyan az előző években, ezúttal is folyamatosan tisztítják és konzerválják majd a leleteket, melyek közül a legértékesebbeket a múzeum téli leállása alatt helyezik majd el az állandó tárlatban.

 

Kiemelt fotó: Az eddig előkerült fontosabb leletek (Fotó forrása és további képek: Mesto Fil’akovo / Fülek Város | Facebook)