Felszámolják a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t

 

A biztosított hitelezők (jellemzően a bankok) a mai, utolsó csődegyezségi tárgyaláson nem vettek rész, mert már előzőleg döntés született arról, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által előterjesztett csődegyezségi ajánlatot nem fogadják el.

 

Ezzel csődegyezségre nem került sor, a felszámolási eljárás lefolytatását végző biztos személyét a törvényszék fogja kijelölni – mondta el kérdésünkre Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének nógrádi megyetitkára, aki ezúttal is részt vett a csődegyezségi tárgyaláson. A felszámolási eljárásban vagyonértékesítés útján történik a hitelezők kielégítése.

A szakszervezet hétfőn egyeztet majd a cégvezetéssel a további teendőkről. Az érintett munkavállalótat arról tájékoztatták, hogy a majdani felszámoló biztos csak a munkaszerződésben rögzített, de ki nem fizetett járandóságokat fogadja majd be, mint követelést. A követelést – ha jogos – csak banki számlaszámra utalják vissza.

 

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára már korábban jelezte: a cég dolgozóit a bérgarancia alapból azonnal és maradéktalanul kártalanítják, amennyiben a felszámolás megindul. Az általunk megkérdezett, a felszámolások menetét ismerő szakértő szerint a munkavállalók leggyorsabb forgatókönyv esetében is két hónap múlva juthatnak hozzá elmaradt járandóságaikhoz. A folyamat akkora – de inkább ettől az időponttól később – juthat oda legkorábban, hogy bérgarancia alapból megérkezzenek az összegek a munkavállalók számláira.