Műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakképzés indul szeptemberben Salgótarjánban

 

Szenátusának döntése alapján az Óbudai Egyetem 2017 szeptemberétől műszaki felsőoktatási szakképzést indít Salgótarjáni Telephelyén. Csütörtökön Beiskolázási Napon ismertetik a részleteket.

 

A képzési lehetőség létrejöttének tényét Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere jelentette be pénteken, a várossá nyilvánítás 95. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségen mondott beszédében. A mai napon több részletet is megismerhettünk az Óbudai Egyetem tájékoztatójából.

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] A képzés tervezett létszáma 30 fő, nappali tagozaton. A képzési ideje 4 félév, melyből 3 félév elmélet, 1 félév pedig gyakorlat a hallgatókat vállaló cégeknél. [/highlight]

 

Az egyetem a műszaki felsőoktatási szakképzést Műszaki mérnökasszisztens szakon indítja, melynek specializációi:

  • gépészet,
  • elektrotechnika-elektronika,
  • könnyűipar,
  • nyomdaipar,
  • környezetvédelem-vízgazdálkodás.

A térségben az Óbudai Egyetem megjelenése nemcsak a felsőoktatás lehetőségét jelenti a fiatalok részére, hanem a város és a megye közössége számára a műszaki fejlődés-fejlesztés katalizátora is lehet egyben, mely hozzájárul a leszakadó térség foglalkoztatási helyzetének javításához. Az egyetem jelenléte lehet az a garancia, mely megerősíti a helyi vállalkozásokat, ugyanakkor felbátorítja az ipart, hogy a térségbe települjenek, új cégeket hozzanak létre – emelte ki szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Székyné dr. Sztrémi Melinda, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Telephelyének igazgatója.

 

Az Óbudai Egyetem Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával Beiskolázási Napot tart, melyre várják:

  • a város és a régió középiskoláinak igazgatóit, a képzés iránt érdeklődő végzős diákokat és a végzős osztályok osztályfőnökeit,
  • a város és a régió érintett gazdasági szereplőit (vezetőit, humánerőforrás vezetőit),
  • a város és a régió kamaráit, innovációs szervezeteit, az önkormányzatokat.

 

A Beiskolázási Napot 2017. február 2-án (csütörtökön), 10 órától tartják majd a Polgármesteri Hivatal Dr. Förster Kálmán termében. 10 órától kezdődően az egyetem vezetése tart általános tájékoztatót az intézményről, a képzési programokról és a felvételi eljárásról.

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] 11:30-tól kezdődően a képzési programmal, a felvételivel és az egyetemi élettel kapcsolatos konzultációs lehetőséget biztosítanak a felvételizni szándékozók részére a hivatal Dr. Förster Kálmán termében. [/highlight]

Ezzel párhuzamosan a gazdasági partnerek részére is tájékoztató zajlik majd a hivatal Czinke Ferenc termében. A Beiskolázási Nap alkalmából várhatóan már egyes, a jövőben gyakorlati helyeket biztosító cégekkel is szerződést köt majd az egyetem vezetése.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!