Felsőoktatási börzét rendeznek csütörtökön a sportcsarnokban

 

A Salgótarjáni Városi Diákönkormányzat idén második alkalommal teremt lehetőséget a térség középiskolásainak, hogy első kézből tájékozódjanak a továbbtanulási, vagy éppen diákmunkával kapcsolatos lehetőségeikről.

 

A rendezvényünk célja, hogy a Nógrád megyei is megismerhessék a hazánk, illetve a világ által nyújtott felsőoktatási kínálatot. Idén ezt több mint 15 hazai, illetve 6 külföldi egyetem segítségével tehetik meg, de több diákmunkával, valamint külföldi munkavállalással foglalkozó cég is képviselteti majd magát

– mondta el kérdésünkre Lehoczki Orsolya, a Salgótarjáni Városi Diákönkormányzat elnöke.

A börzén elsősorban végzős diákokra számítanak: a legfőbb célközönség a 11. és 12. évfolyamos diákok köre. Meghívót kapott minden megyei középiskola, így többen csoportosan érkeznek majd, de regisztráció nélkül is részt vehet majd bárki az eseményen – azok is, akik még csak 9. vagy 10. évfolyamosok, de már érdeklődnek a felsőoktatási lehetőségek vagy a diákmunka iránt.

 

Előzetesen már szinte mindegyik középiskolától kaptunk visszajelzést az érdeklődésükről, iskolánként 30-40 főre számítunk. Tavaly 600 érdeklődőt köszönthettünk – ennek nagyon örültünk és remélem idén is legalább ennyien részt vesznek majd a börzén

– tette hozzá Lehoczki Orsolya.

A II. Salgótarjáni Felsőoktatási Börze megnyitójára 2017. január 12-én, 10 órakor kerül sor. Az első börzerész 10:15 órakor, a második 14 órakor kezdődik majd a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. Mindkét börzerészben ugyanazon kínálattal találkozhatnak az érdeklődők, a kettébontással csak a zsúfoltságot szerették volna elkerülni a szervezők. További információk az alábbi plakáton, vagy ide kattintva érhetőek el.

 

 

Kiemelt fotó: Pillanatkép a 2016-os, I. Salgótarjáni Felsőoktatási Börzéről (Forrás: Salgótarjáni Városi Diákönkormányzat | Facebook)