Felrobbant egy gázvezeték Pásztó közelében

Felhasadt gázvezeték robbant fel vasárnap Pásztó közelében, a lakott területtől mintegy két kilométerre; a balesetben nem sérült meg senki – közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Szeles Péter elmondta: a 21-es főút közelében lévő területen történt robbanáshoz a pásztói hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor egységei vonultak ki. Méréseket végeztek, de gázkoncentrációt nem mutattak ki a levegőben. A szolgáltató munkatársai “kiszakaszolták” a megsérült vezetéket, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség – tette hozzá.

Azt, hogy megszűnt a gázkiáramlás, vasárnap napközben az FGSZ Földgázszolgáltató Zrt. is megereősítette. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint vasárnap hajnalban Pásztó térségében a Zsámbok-Kisterenye DN400 átmérőjű gázvezeték hasadt meg, a kiáramló gáz “leürült”, de robbanás és tűz nem volt. A rendőrség és a katasztrófavédelem biztosította a helyszínt; az FGSZ Zrt. a vezetéksérülés okainak kivizsgálását megkezdte.

Az üzemzavar során a gázellátás zavartalan volt, a meghibásodás nem befolyásolja a fogyasztók ellátását – írta a szolgáltató.