Felrobbant egy családi ház Mátranovákon

A robbanás helyszíne (Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
A robbanás helyszíne (Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Felrobbant és összedőlt egy családi ház a keddre virradó éjszaka Mátranovákon, a Dózsa György úton. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte: a helyszínre a bátonyterenyei, pétervásárai és salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak.

Az egységek átvizsgálták a robbanással érintett területet, egy embert az udvar hátsó részén találtak meg, őt átadták a mentőszolgálatnak, akik kórházba szállították. Az egységek a Karancs Mentőkutyás Alapítvánnyal közösen is átvizsgálták a területet, de több sérültet nem találtak. A tűzoltók elzárták a gázt, majd a gázszolgáltató mérései már nem mutattak ki magas gázkoncentrációt, az áramszolgáltató szakembere leválasztotta az ingatlant az elektromos hálózatról. Az eset során több szomszédos ingatlan is megrongálódott, de mindegyik lakható maradt.

Portálunknak mátranováki lakosok elmondták: éjfél előtt történt a robbanás, aminek hangja messzire elhallatszott, megremegtek a környékbeli házak is. A robbanás közelében álló ingatlanok kertjeibe tető- és cserépdarabok repültek, egyes közeli házak ablakai kitörtek, további kisebb károk is keletkeztek. A történtek után a helyszínre siető közelben élők hallották az ott lakó férfi segélykiáltásait, aki végül ki tudott szabadulni a romok alól a tűzoltók kiérkezése előtt.

 

Kiemelt fotó: A robbanás helyszíne (Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)