Feloldották a csőtörés miatti útlezárást a Pécskő út elején

Csőtörés miatt lezárták kedden délelőtt a salgótarjáni Pécskő utat a Rákóczi úti kereszteződéstől a Meredek útig. Emiatt a Március 15. út ideiglenesen zsákutca volt a Pécskő út felé, a Rokkantra pedig nem jártak a 8-as és 58-as helyi járati autóbuszok (illetve az 58-as buszok közlekedtek, de csak az idegéri irányon). A Pécskő út a Meredek útról, illetve a Damjanich János út és a Hargita körút irányából volt megközelíthető.

Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. szakemberei dolgoznak a hiba feltárásán és a javításon – közölte közösségi oldalán Fekete Zsolt. Salgótarján polgármestere hozzátette: a vízszolgáltatás a hiba ellenére is megoldott a környező házakban, a lakosság ellátása egy másik vezetékről történik, a szakemberek pedig a lehető leggyorsabban igyekeznek megoldani a problémát.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a törött vízvezeték cseréjével és az út helyreállításával a hétvégére végeznek. Az utat több helyen is jelentősen meg kellett bontani, hogy megtalálják a csőtörés pontos helyét, emiatt volt érvényben a teljes lezárás, amit a délutáni órákban oldottak fel. A forgalom – útszűkület mellett – haladhat, de munkagépek jelenlétére és azok mozgása miatt rövidebb idejű várakozásra az elkövetkezendő napokban is számítani lehet, amíg a probléma megoldása zajlik.

Kedd kora estétől a munkálatok befejezéséig módosított útvonalon közlekednek a Rokkant felé az 8-as és 58-as helyi járatok. Az autóbuszok a Megyeházánál kanyarodnak a Meredek útra, majd innen a Damjanich János útra. A járatok a Szerpentin út felől érkezve szintén a Megyeházánál kanyarodnak vissza a Rákóczi útra, de mivel így csak a tűzhelygyárnál lenne a következő buszmegálló, ezért Megyeháza hátsó parkolójánál egy ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki. A munkálatok ideje alatt a Rokkantra közlekedő járatok egyik irányban sem érintik a Meredek út és a Pécskő út kereszteződésénél található megállókat.

A város és a városi utak alatti közműhálózat jelentős mértékben elöregedett. A nagyobb útfelújítások esetében a közművek cseréjét a korábbi és a jelenlegi önkormányzatok regnálása alatt is elvégeztették az illetékesek. Két évvel ezelőtt több útszakasz is megújult a kormány másfél milliárd forintos rendkívüli támogatása egy részének felhasználásával. Ekkor azonban nem komplex útfelújítások történtek, hanem az úgynevezett bitunova technológiával újult meg egyes utcák aszfaltburkolata.

A ma lezárással érintett szakasz lényegében az egyetlen volt, amelynél komolyabb volt a beavatkozás, mint máshol: a Rákóczi úttól a Meredek útig terjedő forgalmas szakaszon először felmarták az utat, majd teljes szélességben újraaszfaltozták azt, de közműcsere itt sem kísérte akkor a kivitelezést.

 

3100.hu Fotók: Csőtörés miatti útfelbontás a Pécskő úton