Feljelentések napja

 

Az MSZP Kövér László nyilatkozata miatt, a Fidesz közösségi oldalon megjelent fenyegetés okán tesz feljelentést.

 

Az MSZP feljelentést tesz Kövér László nyilatkozata miatt

Az MSZP a házelnök minden aljas határt átlépő salgótarjáni nyilatkozata miatt hivatali visszaélés gyanújával tesz feljelentést – olvasható az MSZP Országos Központjának közleményében.

Jogállamban egy közjogi méltóság nem fenyegethet nyíltan egy várost. Kövér László keddi szavai nemcsak hogy közjogi méltósághoz méltatlanok, de jogi szakértőink egybehangzó véleménye szerint a hivatali visszaélés büntetőjogi tényállását is kimerítik. Kíváncsian várjuk, a Polt Péter vezette ügyészség hogyan értékeli majd a házelnök kijelentéseit.

Salgótarján szabad város, amely nem tűri a nyílt fenyegetést, és amely nem kér a Kövér-féle megfélemlítésből, azt viszont követeli, hogy a kormány ne vonja el a napi működéséhez szükséges bevételeit. Demokratikusan kormányzó párt nem kezel mostohagyerekként egy 35 ezer fős várost. Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy fejezze be a salgótarjániak zsarolását!

– olvasható a Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő által jegyzett közleményben.

 

A Fidesz frakciója szerint Kövér Lászlónak igaza van

Dömsödi Gábor a szocialista salgótarjáni városvezetést támogatja, amely annak ellenére halmozott fel mintegy 1,2 milliárdnyi hiányt a költségvetésükben, hogy az Orbán-kormány 2014-ben 3,5 milliárd forint adósságtól mentesítette a várost. Ez Dömsödi Gábor szerint felelős gazdálkodás? Az ilyen felelőtlen városvezetőknek kellene bizalmat szavazni?

Se szeri, se száma azoknak a fejlesztéseknek, amelyeket a Fidesz-kormány ellenzéki vezetésű településekkel együttműködve valósít meg, hiszen a városfejlesztés nem a politikai meggyőződésen, párthovatartozáson múlik, hanem a felelős városvezetésen.
A Fidesz-frakció egyetért azzal, hogy a salgótarjániak ne bízzák azokra a felelőtlen politikusokra városukat, akik eddig csak azt bizonyították, hogy hiányt és csődöt tudnak hozni nekik.

– olvasható a Fidesz-frakció által kiadott reagálásban.

 

Közösségi oldalon megjelent fenyegetés miatt tesz feljelentést a Fidesz

Fekete Zsoltot támogató közösségi oldalon Simon Tibor polgármesterjelölt személyét érintő fenyegetés jelent meg – olvasható a Fidesz salgótarjáni szervezetének közleményében.

A baloldali Facebook oldalon megjelent bejegyzéstől Fekete Zsolt nem határolódott el és az oldal moderátorai sem tettek semmit a hozzászólások eltávolítása érdekében.

Simon Tibor a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltje nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés, továbbá a személye elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

– olvasható a Becsó Zsolt országgyűlési képviselő által jegyzett közleményben.

Simon Tibor közösségi oldalán hozzátette:

Egyben tisztelettel kérek mindenkit, hogy a kampányban hátralévő időben kulturált hangnemben fejtse ki véleményét!

 

Fekete Zsolt közösségi oldalán tette közzé gondolatait a feljelentéssel kapcsolatban

Úgy látom, kezd elszabadulni a pokol itt a választási nagy hajrában. Felelős városvezetőként és állampolgárként kötelességemnek érzem mindenkit megkérni a mértékletességre, és megkérni arra, hogy ne vívjunk durva szavas “kommentháborúkat”. Mindenkinek joga van véleményt formálni, de az egyáltalán nem mindegy, hogy milyen stílusban teszi ezt. Ezért kérem az ellenfél és a mi oldalunkon állókat is, hogy egymás szapulását fejezzük be!

Egyúttal a “megvédjük a salgótarjániakat” szlogen jegyében felszólítom politikai ellenfeleimet, hogy fejezzék be a nekik nem tetsző kommentek íróinak egyesével történő levadászását! Fejezzék be a félelemkeltést! Lehet ezt máshogyan is, a salgótarjániak értelmes emberek, meggyőződésem, hogy meg lehet velük beszélni, hogy mi az a stílus, ami már nem fér bele a jó ízlés határaiba.

– olvasható Fekete Zsolt bejegyzésében.

 

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] Már csak 11 nap a salgótarjáni időközi polgármester-választásig. [/highlight]