Felfüggesztettet kaphat a nő, aki bezárta a boltjába az adóellenőrt

 

Hivatalos személy elleni erőszak és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség egy 52 éves nővel szemben, aki az üzletben próbavásárlást végző adóellenőrök egyikét bántalmazta, illetve bezárta a boltba.

 

A vádlott 2016. június 8-án délután – információink szerint helyileg Salgótarjánban – az üzletben tartózkodott, amikor az adóellenőrök – ezen feladatuk titokban tartása mellett – próbavásárlást végeztek az állateledelt árusító boltban. Az ellenőrök a kiválasztott terméket megvásárolták, azt kifizették, majd távoztak az üzletből úgy, hogy a vásárlásról blokkot nem kaptak.

 

Rövid idő elteltével a két adóellenőr az üzletbe visszatért, igazolták magukat és közölték, hogy a vásárlás során tapasztalt hiányosságok miatt ellenőrzési eljárást fognak lefolytatni a vádlottal szemben. Az eladó a próbavásárlás megtörténtét tagadta, majd az ellenőröket azonnali távozásra szólította fel, egyidejűleg elkezdte az üzlethelyiséget bezárni és onnan el akart menni. Az adóellenőrök többször is felszólították az eladót, hogy az adóellenőrzésnek vesse alá magát, aminek nem akart eleget tenni. Mivel tartottak attól, hogy őket a vádlott bezárja az üzletbe, egyikük kiment az utcára.

A felhívás ellenére maga a vádlott is kiment a boltból és az ajtót lakattal rázárta a másik, benntartózkodó ellenőrre, majd távozott. Rövid idő elteltével visszatért azonban, mert a táskáját bennhagyta a boltban. Amikor a helyiségbe lépett, a bezárt adóellenőr felszólította ismét, hogy az eljárásnak vesse alá magát. Ennek nem tett eleget, hanem a sértettet elkezdte kilökdösni a boltból, de nem járt sikerrel, így az ajtót ismét rázárta.

Végül rendőri intézkedést követően ment vissza a vádlott a helyszínre és engedte ki az adóellenőrt az üzlethelyiségből.

 

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!