Felfüggesztett börtönre ítélték a feleségét összeverő férfit

A Balassagyarmati Járásbíróság a napokban megtartott előkészítő ülésen felfüggesztett börtönre ítélt egy Nógrád megyei férfit, aki gyermekei szeme láttára esett neki feleségének, majd megütötte a nő segítségére siető kiskorút gyermekét is.

Az események egy évvel ezelőtt történtek: az éjszakai órákban otthonukban szóváltás alakult ki a férfi és felesége között. A vitát a féltékenység váltotta ki, a férfi aztán kiskorú gyermekeinek szeme láttára bántalmazta feleségét. Többször fejen ütötte, az ütésektől földre eső nő arcára, illetve fejére aztán többször is rátaposott.

A sértett koponyalap, állcsont, járomív, orrcsont és fogkoronatörést szenvedett. A férfi az édesanyja védelmére kelő egyik kiskorú gyermeküket is arcon ütötte, illetve a falnak lökte.

A férfinak súlyos és könnyű testi sértés, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntettei miatt kellett felelnie a bíróság előtt, a rá kiszabott ítélet 2 év börtön, 5 év próbaidőre felfüggesztve. A jogerős büntetés kiszabása során a bíróság nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a feleség megbocsátását, illetve a férfi teljes körű beismerő vallomását és megbánását – közölte a Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztálya.