Felfüggesztett börtönre ítélték a buszsofőrre támadó etesi férfiakat

A Salgótarjáni Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap, a másodrendű vádlottat pedig 1 év 4 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását mindkettejük esetében 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlottak még 2017. júniusának egyik szombatján, hajnali öt óra körül szálltak fel a menetrend szerint közlekedő helyközi autóbuszra Etesen. A járművön aztán szóváltásba keveredtek a buszsofőrrel, akit ennek során több alkalommal ököllel ütöttek.

A vádlottak haragját az váltotta ki, hogy a buszsofőr nem sokkal korábban – menetrendjén kívül, utasokat nem szállítva, úgynevezett üresjáratban – nem állt meg nekik a kijelölt megállóban és nem vette fel őket.

A bántalmazás következtében a buszsofőr jobb karján zúzódást szenvedett el, emiatt egy ideig a munkáját sem tudta ellátni. Erre az időszakra a bíróság polgári jogi igényt is megállapított számára. A bíróság ítélete ellen az ügyészség és a vádlottak sem jelentettek be fellebbezést, így az a kihirdetést követően első fokon jogerőre is emelkedett – közölte a Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztálya.