Felfüggesztett börtön vár a nagymamája nyugdíját elsikkasztó férfira

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelet egy 23 éves salgótarjáni férfi ellen, aki hónapokon keresztül elsikkasztotta nagyszülője nyugdíját, ezzel mintegy 1 millió forint kárt okozva – közölte a 3100.hu-val a megyei főügyész.

Bóna Gyula tájékoztatása szerint a vádlott 2017 elején kapott jogosultságot arra, hogy az 1929-ben született nagymamája nevére érkező nyugellátást és özvegyi nyugdíjat az egyik takarékszövetkezetnél az idős nő nevén vezetett bankszámláról havonta felvegye és rokona részére átadja. A vádlott azonban tavaly július és idén február között a havi több mint 100 ezer forintot rendszeresen felvette a számláról, az összegeket azonban még felszólításra sem adta át nagyanyjának, a pénzt felélte.

A nyolc hónap alatt az unoka összesen 962 ezer 400 forintot tulajdonított el jogtalanul. Tette ezt mindaddig, amíg az idős nő 2019 februárjában elhunyt.

Bóna Gyula közölte: a Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfi ellen nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat. Felelősségre vonását az elhunyt törvényes örökösei kérték, akik magánindítványt terjesztettek elő a vádlottal szemben. A főügyész ismertetése szerint a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a férfi által elsikkasztott pénz megtérítésére kötelezését indítványozta az ügyészség a Salgótarjáni Járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)