Fél óra alatt elfogták a salgótarjáni idős asszonyt kifosztó férfit

Hornyák Tamás, Hidasi Andrea és Berki Ferenc fél órán belül elfogták az idős nőt kifosztó férfit (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Somssich Gabriella megyei rendőrfőkapitány jutalmat adott át csütörtökön a Salgótarjáni Rendőrkapitányság azon három munkatársának, akik egy idős asszonyt kifosztó férfit fogtak el igen rövid idő alatt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: kedden kora délután érkezett bejelentés arról, hogy kifosztottak egy idős salgótarjáni asszonyt. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a férfi átmászott a kerítésen, majd a nyitott ajtón át bement az idős asszonyhoz. A házban a védekezésre képtelen nő füléből kivette arany fülbevalóját, illetve elvette az arany nyakláncát, majd az így megszerzett értékekkel távozott. Az idős nő nem sérült meg a bűncselekmény elkövetése során.

Az elkövetőt Berki Ferenc rendőr zászlós, körzeti megbízott azonosította, majd Hidasi Andrea címzetes rendőr alezredes, kiemelt fővizsgálóval és Hornyák Tamás rendőr főtörzsőrmester, nyomozóval közösen fél órán belül el is fogták a 20 éves salgótarjáni férfit. A megyei rendőrfőkapitány a bűntett felderítésében tanúsított kiváló szakmai munkájáért adott át jutalmat az egyenruhásoknak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított férfival szemben kifosztás bűntett miatt indult eljárás, kihallgatását követően őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is.

 

Kiemelt fotó: Hornyák Tamás, Hidasi Andrea és Berki Ferenc fél órán belül elfogták az idős nőt kifosztó férfit (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)