Fél év alatt 11 autót fosztott ki egy salgótarjáni férfi

A gyanúsított több pénztárcát és táskát is ellopott (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Lezárták a nyomozást annak a 66 éves salgótarjáni férfinak az ügyében, aki fél év alatt több mint tíz autóból lopott egy üzlet parkolójában – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsított 2020 szeptembere és 2021 márciusa között fosztogatott a megyeszékhelyen, az egyik országos üzletlánc parkolójában, ahol összesen 11 autóból tulajdonított el különféle értékeket. A módszere mindig ugyanaz volt: amíg a sértettek a járművek csomagtartójába árut pakoltak, vagy visszatolták a bevásárlókocsit, addig a férfi a nyitva hagyott autók hátsó üléséről, illetve a csomagtartóból kivette a sértettek pénztárcáját és táskáját. A gyanúsított így többek között készpénzt, személyes használati tárgyakat, iratokat és mobiltelefonokat is ellopott.

A hatóság tagjai a közelmúltban lezárták a nyomozást a jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló férfi ellen, a keletkezett iratokat pedig átadták az ügyészségnek.

A rendőrség közleményében felhívta a figyelmet, hogy a hasonló esetek elkerülésének érdekében sose hagyjunk értéket az autóban, főleg ne az utastérben, a járművet pedig mindig zárjuk be, akkor is, ha csak pár percre hagyjuk el. 

 

A gyanúsított több pénztárcát és táskát is ellopott (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)