Fekete Zsolt: városunkban nyugodtan telt a húsvét, csendesek voltak az utcák

Nyugodtnak és csendesnek ítélte meg a húsvéti hosszú hétvégét Fekete Zsolt, bár azt hozzátette, hogy ez alól a nyitva tartó boltok miatt a szombat kivétel volt. Salgótarján polgármestere szerint “voltak kisebb-nagyobb problémák, de a rendvédelem munkatársai állták a sarat”.

Kedd esti közleményében a városvezető megköszönte a rendőrség munkáját, akik “erejükön felül” segítettek; de megköszönte az önkormányzat közterület felügyelőinek, a biztonsági szolgálat munkatársainak, továbbá a polgárőrségnek is, hogy mind a négy napjukat annak szentelték, hogy betartassák a korlátozó intézkedéseket.

A négy nap összességében nyugalomban és csendesen telt, a Beszterce-lakótelepi tó mellett azonban vasárnapra virradóra vandálok teljesen szétvertek egy filagóriát. Fekete Zsolt erre kitérve jelezte: a környéken két térfigyelő kamera is van, a rendőrség meg fogja találni a tetteseket.

 

Érkeznek a maszkok, tartós élelmiszert kapnak a rászorulók

A posta szerdán megkezdi a maszkok kiszállítását a salgótarjáni háztartásokba, a folyamat több napon keresztül tart majd. Lehetnek városrészek, ahová csak a következő hét elején érkeznek meg a küldemények, “de mindenkihez el fog jutni” – közölte Fekete Zsolt. A polgármester ismertetése szerint a maszkok zacskóban és borítékban vannak, minden háztartásba kettő darab sebészmaszk érkezik. Fekete Zsolt arra kérte a városlakókat, hogy ha megkapták a maszkot, mindenképpen viseljék, ha feltétlenül el kell hagyniuk otthonukat.

Az önkormányzat – több szervezettel együttműködve – ezen a héten tartós élelmiszert juttat el elsősorban azoknak a családoknak, akik a koronavírus-járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe. A polgármester tájékoztatása szerint ezt a veszélyhelyzet alatt időről-időre meg fogják tenni. Az önkormányzat folyamatosan térképezi fel azokat, akik a járvány idején elveszítették munkájukat, így nem tudják ellátni családjukat – tette hozzá.

Fekete Zsolt arra kért mindenkit, továbbra is maradjanak otthon.

 

Címlapfotó: A rendőrség és a biztonsági szolgálat közös ellenőrzése a salgótarjáni Erzsébet téren (Forrás: Fekete Zsolt | Facebook)