Fekete Zsolt: sok még a megoldandó probléma, de sikerült fejlődő pályára állítani városunkat

Fekete Zsolt szerint kell lenni bátorságunknak ahhoz, hogy határozottan lépjünk be az új év képzeletbeli kapuján. Mert ha így teszünk, akkor az valami igazán újat alapoz meg számunkra, valamilyen boldogságot hozó változást – tette hozzá. A város polgármestere a hagyományos újévi hangverseny előtt mondott köszöntőt.

Én hiszem, hogy tanulva mások és a saját hibáinkból, felelősséggel, tiszta szívvel, rengeteg munkával jó irányba tudjuk kormányozni a magunk, családunk és egész városunk sorsát is. Hiszem, hogy megvan bennünk az elszántság és az erő ehhez – fogalmazott Salgótarján polgármestere.

Fekete Zsolt a 2018-as évet röviden úgy értékelte, hogy a mögöttünk hagyott esztendő is temérdek munkával járt – nem különbül a korábbiaknál -, de “bizony sikeres volt a város számára”. A József Attila Művelődési Központ, egyben a Zenthe Ferenc Színház színpadán példaként említette a társulat kiemeltté minősítését, illetve azt is, hogy megkezdődhetett a munka a Modern Városok Program két fejlesztésében: az onkológiai központ kialakítása és az egyházi csomag keretében a főplébánia felújítása esetében. Hozzátette: ezeknek a beruházásoknak idén már látható jelei lesznek.

Természetesen tudom, hogy sok megoldandó probléma van még hátra, ugyanakkor vitathatatlan, hogy városunkat sikerült végre emelkedő, fejlődő pályára állítani! Kollégáimmal továbbra is azon dolgozunk, hogy Salgótarjánnak a lehető legpozitívabb változást hozza az új év – mondta Fekete Zsolt.

Hagyományosan az újévi hangversennyel indult az idei programsorozat Salgótarjánban kedden kora este. A József Attila Művelődési Központ színháztermében Pándy Piroska, Liszt-, Príma- és Madách-djías, a Magyar Érdemkereszt Lovagkeresztjével kitüntetett művész mellett Berkes János érdemes művész, Fonyó Barbara operaénekes, Somogyi Kata, Mujahid Zoltán és Jenei Gábor előadóművészeket láthatta a nézőteret megtöltő a közönség. Színpadra léptek a Fölszállott a pávából is ismert Haraszti-ikrek és testvéreik, Haraszti József és Haraszti Sándor, továbbá a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar.