Fekete Zsolt: közvetlen uniós forrásokért lobbiztam Brüsszelben

Közösségi oldalán közölt részleteket brüsszeli útjáról Salgótarján polgármestere a napokban. Fekete Zsolt kiemelte: a hónap elején, egynapos brüsszeli tartózkodása alatt közvetlen uniós forrásokért lobbizott a következő, 2021-től kezdődő uniós költségvetési ciklus vonatkozásában.

Fekete Zsolt kifejtette: erre jó esélye lesz a megyeszékhelynek. Hozzátette: meggyőződése szerint az egyes településeknek kell meghatározniuk azt, hogy mire szeretnék elkölteni az Európai Uniótól kapott pénzeket.

A polgármester négy területet vázolt, amelyekről tárgyalt. Szóba került Somlyóbánya komplex megújítása, valamint a Jónásch-telepi állapotok megszüntetése; továbbá egyeztetett turisztikai fejlesztésekről, érintve Eresztvény, ezen belül a Dornyay turistaház fejlesztését és Salgóbánya legalább egy részének rendbe tételét. Fekete Zsolt beszámolója szerint szó volt a meglévő iparterületek megvásárlásához és rekultivációjához szükséges fejlesztési forrás előteremtéséről, illetve egészségügyi típusú közvetlen fejlesztésekről is érdeklődött, amivel a jövőben az önkormányzat hozzájárulhat a helyi ellátórendszer fejlődéséhez.

 

Kiemelt fotó: Fekete Zsolt a brüsszeli Európa-parlament stúdiójában (Forrás: Fekete Zsolt | Facebook)