Fekete Zsolt: július elsejétől visszaáll a helyi tömegközlekedés a nyári szüneti menetrendre

Salgótarján első, a tömegközlekedésben forgalomba állított elektromos autóbusza 2019. április 15-én (Fotó: 3100.hu)

A kormány múlt héten szerdán megszüntette a járvány miatt korábban elrendelt veszélyhelyzetet, ezzel párhuzamosan több korábbi korlátozást is feloldottak. A salgótarjáni önkormányzat is meghozta az ezzel kapcsolatos további döntéseket, melyeket Fekete Zsolt ismertetett az önkormányzat honlapján megjelent közleményben.

A polgármester tájékoztatása szerint a József Attila Művelődési Központ hétfőtől várja vendégeit, a zagyvarónai Bátki József Közösségi Ház július elsején nyit újra. A Kultik Salgótarján mozi pénteken nyit, július elsejétől várja majd a vendégeket a városi tanuszoda, július másodikától pedig ismét fizetős lesz a parkolás a megyeszékhely belvárosában. Fekete Zsolt emlékeztetett a korábban már általunk is közölt döntésekre és intézkedésekre is, így a kórházi látogatási tilalom feloldására, vagy a könyvtár és a múzeum újranyitására is.

Salgótarján polgármestere azt is közölte, hogy a helyi járati autóbusz-közlekedés július elsejétől visszaáll majd az ilyenkor megszokott, nyári tanszüneti menetrendre.

A városvezető közleményében megköszönte Salgótarján lakosságának és “a veszélyhelyzetben hősként dolgozóknak” az elmúlt hónapokban tanúsított odafigyelést, fegyelmét és együttműködését. Úgy fogalmazott: ennek is köszönhető, hogy a városban csupán néhány fő regisztrált koronavírussal fertőzött volt az elmúlt hónapokban. “Kérem, hogy a veszélyhelyzet feloldásával ne feledkezzünk meg továbbra is vigyázni egymásra és magunkra” – tette hozzá.

 

3100.hu Fotó: Salgótarján elektromos autóbusza a Camping-telep buszfordulójában