Fekete Zsolt: hiszek Magyarországban, hiszek Salgótarjánban

Városi koszorúzási ünnepség a Szent István téren, 2019. augusztus 20-án (Fotó: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata)

Augusztus 20. emlékeztet minket arra, hogy egy hatalmas, nagy család vagyunk. Felebarátok, embertársak – mondta ünnepi beszédében Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere.

Összetartozunk, nincs jó és rossz magyar, kedvemre való és ellenemre. A soksínűségben rejlik a legnagyobb erő. Hiszen csak így, együtt működik a gépezet. Mindenki beleteszi a maga munkáját, tehetségét, idejét és energiáját. Ettől vagyunk működő ország. Miért vonjuk hát kétségbe egymás szándékait. Akkor is szükség van egymásra, ha ezt nem vagyunk hajlandóak elismerni – mondta Fekete Zsolt.

Salgótarján polgármestere úgy fogalmazott: “hiszek Magyarországban; hiszek abban, hogy kemény munkával előre jutunk; hiszek abban, hogy érték a teljesítmény; hiszek az összetartozásunk erejében; hiszek abban, hogy minden magyar egyenlőnek, de sajnos különböző lehetőségekkel születik”. Fekete Zsolt hozzátette, abban is van hite ugyanakkor, hogy a lehetőség, az esély mindenkinek jár.

És igen, én hiszek Salgótarjánban. Hiszek a tisztességben és az őszinteségben. Hiszek abban, hogy Salgótarjánban együtt, közösen, kemény munkával előre jutunk. Hiszek abban, hogy az elmúlt években minden salgótarjáni munkájának köszönhetően városunk a fejlődés útjára lépett. Hiszek abban, hogy munkámmal én is hozzájárultam és a jövőben is hozzájárulhatok Salgótarján boldogulásához. Akár így, akár úgy. Mert önmagunk megtalálásának a legjobb módja, ha elveszünk mások szolgálatában – mondta Gandhi. Egy vezetőnek ezen kép kell, lebegjen a szeme előtt. Másképp képtelenség egy közösséget egyesíteni, összetartani és sikerre vinni – mondta Fekete Zsolt.

Szent István szobra előtt a polgármester úgy fogalmazott: az államalapító nélkül mint nemzet, ma nem léteznénk, így ezen a napon rá és az ő nagyságára emlékezünk. Az államalapítóra, akinek személyisége egyesíti mindazokat, akik magyarnak vallják magukat – mondta Fekete Zsolt, aki az is megfogalmazta: “egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen. Hiszek Magyarországban, hiszek Salgótarjánban”.

Városi koszorúzási ünnepség a Szent István téren, 2019. augusztus 20-án (Fotó: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata)
Városi koszorúzási ünnepség a Szent István téren, 2019. augusztus 20-án (Fotó: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata)

Salgótarjánban a Szent István téren rendeztek közös imádsággal egybekötött koszorúzási ünnepséget augusztus 20-án a délutáni órákban, mint 250 résztvevő jelenlétében. Hálaimád mondott Németh Judit salgótarjáni református lelkész; Horváth-Hegyi Ádám, a salgótarjáni evangélikus egyházközösség lelkésze; illetve Varga András, a salgótarjáni római katolikus egyházközösség plébánosa. A Felvirradt napunk hajnala című ünnepi műsort a Zenthe Ferenc Színház művészei – Németh Anna, Erdélyi Gábor és Kántor Zoltán – adták, a műsort Sándor Zoltán, a színház művészeti vezetője szerkesztette. A városi ünnepség végén az önkormányzat, a városi és megyei intézmények, pártok és civil szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat Szent István szobránál, Bobály Attila alkotása előtt.

A Fő téri ünnepi könnyűzenei programban Polyák Lilla és Gömöri András Máté fellépése, majd az új kenyér szentelése után az egykori Happy Gang alapítója, Cory; a V-Tech, a Groovehouse, majd este a TNT adott koncertet az akkora sokezressé bővülő közönség előtt. Az ünnepi tűzijátékot követően Dévényi Tibi bácsi éjszakába nyúló retro disco-ja zárta az ünnepi programsorozatot.

 

Kiemelt fotó: Városi koszorúzási ünnepség a Szent István téren, 2019. augusztus 20-án (Fotó: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata)