Fekete Zsolt az MSZP polgármesterjelöltje

3100.hu Fotó: Fekete Zsolt alpolgármester, polgármesterjelölt és Méhes András az MSZP salgótarjáni szervezetnének alelnöke

Ma délelőtt az MSZP, a DK, a Munkáspárt 2006 és a Tarjáni Városlakó Egyesület közös sajtótájékoztatóján jelentették be Fekete Zsolt jelölését.

Ami már a városi évértékelőn is érezhető volt, most már biztossá vált; Fekete Zsolt alpolgármester a baloldal jelöltje a 2016-os salgótarjáni időközi polgármester-választáson.

Méhes András az MSZP Salgótarjáni szervezetének alelnöke a sajtótájékoztató nyitásaként ismertette: december 16-án, 100%-os támogatottság mellett választották Fekete Zsoltot a párt jelöltjének. Elmondta, hogy az azóta eltelt időszak tárgyalásainak eredményeképpen a Demokratikus Koalíció, a Munkáspárt 2006 és a Tarjáni Városlakó Egyesület is támogatja a jelölést.

Fekete Zsolt 2002 óta vesz részt az önkormányzat munkájában képviselőként, bizottsági elnökként, majd 2014 óta alpolgármesterként. Azt gondoljuk, hogy elkötelezettsége, szakmai felkészültsége, tapasztalata, minden tekintetben alkalmassá teszi a polgármesteri posztra. Ezért úgy gondoljuk, hogy közösen, együttesen, mellette állva fogjuk elkezdeni a munkát, hogy minél nagyobb támogatással tudjuk jelölni őt a polgármesteri posztra.

 

A DK, a Munkáspárt 2006 és a Tarjáni Városlakó Egyesület jelenlévő képviselőinek jelöléssel kapcsolatos gondolatait követően Fekete Zsolt – mint polgármesterjelölt – bemutatkozása következett.

Néhány héttel ezelőtt nem csupán egy politikustársamat, hanem egy barátomat vesztettem el. Egy olyan barátot, aki polgármesterként is humánus, emberközeli tudott maradni. Örökségét ápolnom, ápolnunk kell és méltóképpen kell megőriznünk.

Két hónap múlva újra választ Salgótarján. Köszönöm azoknak a szervezeteknek, akik jelölő- vagy támogatószervezetként mögöttem, mellettem állnak, igyekszem megszolgálni a bizalmat. Mindannyian tudjuk akik itt ülünk, hogy első a város, első Salgótarján. Ezért együttműködésre törekszem mindenkivel aki a várost, az itt élőket akarja segíteni. Együttműködésre törekszem Salgótarjánért a Kormánnyal, a vállalkozókkal, civil szervezetekkel és természetesen az itt élőkkel. Meggyőződésem, hogy folytatnunk kell azt a munkát, amit egy évvel ezelőtt elkezdtünk. Azt az emberközeli, emberek között élő, emberekkel folyamatos párbeszédet folytató, emberekért történő városépítést. Salgótarjánban továbbra is támogatnom kell minden munkahelyteremtő beruházást és beruházási szándékot. Újra kell indítani a felsőoktatást, a főiskolai képzést, és olyan várost kell építeni, ahonnan a fiatalok nem elmenni, hanem idejönni szeretnének munkát vállalni és élni. Salgótarján immáron infrastrukturálisan alkalmas arra, hogy befektetőket vonzzon ide. Salgótarján alkalmas arra völgyvárosként, hogy az ide települő vagy visszajövő fiatalok öregkorukat is majd egészségben és biztonságban tudják leélni.

A közgyűlésben stabil baloldali többség segíti munkámat és én elkötelezett vagyok, Salgótarjánért készen állok a megmérettetésre. Közös erővel, együttesen újjá tudjuk építeni a várost!

 

Ezzel a bejelentéssel háromra bővült az ismert polgármesterjelöltek száma. A FIDESZ-KDNP Simon Tibort indítja, a JOBBIK Hulitka Istvánt jelöli a tisztségre.

 

3100.hu Fotó: Fekete Zsolt alpolgármester, polgármesterjelölt és Méhes András az MSZP salgótarjáni szervezetnének alelnöke