Fekete Zsolt: az arctalan odamondások, a “mindent jobban tudok” életérzés korát éljük

István király alapvető üzenete egyértelmű: állammá alkotta a Kárpát-medencét, hogy ezzel biztosítsa népünk, nemzetünk, a magyarság megmaradását – mondta Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere az államalapítás tiszteletére rendezett városi ünnepségen hétfőn délután, miután a jelenlévők meghallgatták Varga András, a salgótarjáni római katolikus egyházközösség plébánosának és Deme Károly, a salgótarjáni evangélikus egyházközösség lelkészének hálaimáit.

A polgármester hangsúlyozta: nincs ehhez fogható tett a magyar történelemben, bár sok feledhetetlen, nagy és kiváló vezetője volt a magyarságnak az elmúlt ezer évben. Mégsem érhet fel semmilyen kemény és megfeszített munka, zseniális diplomáciai képesség ahhoz, hogy első királyunk országgá építette hazánkat – tette hozzá.

Fekete Zsolt azt mondta, hogy Szent István egyik legfőbb erénye a türelem volt, amely ma oly sokszor hiányzik, ahogyan az együttérzés és a megértés is.

Nézzünk végig családunkon, kapcsolatainkon, közösségeinken, városunkon, országunkon, a nagyvilágban: viszályok, széthullott családok, bűncselekmények, politikai harcok, az arctalan odamondások, a mindent jobban tudok életérzés, az érzéketlen véleményformálás korát éljük, egyre inkább bezárkózva, miközben társadalmunk csendben a széthúzás útjára lépett – fogalmazott Salgótarján vezetője, hozzátéve: újra kell tanulni a párbeszédet, a türelmet, a megértést, mert akárhol élünk, becsülettel erősítenünk kell nemzetünket.

Fekete Zsolt szólt arról is, hogy a dicső napok mutatják az irányt: alázattal, nemes lélekkel, kitartó, küzdelmes munkával elérhetjük kitűzött céljainkat.

 

MTI nyomán
Kiemelt fotó: Fekete Zsolt, az államalapítás salgótarjáni koszorúzási ünnepségén, a Szent István téren (Fotó: Kerényi Tamás)