Fekete Zsolt: a szépkorúak Salgótarján “tartóoszlopai”

Városunk “tartóoszlopainak” napja a mai, azoké, akik egy egész életet végigdolgoztak – írta közösségi oldalán Fekete Zsolt polgármester. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává.

A városvezető aláhúzta: időseink bölcsességét és tapasztalatát meg kell becsülnünk, mert az ő segítségükkel ápoljuk hagyományainkat, és általuk száll generációról generációra a tudás.

Idős koruk tapasztalatával helyükre tudják tenni a dolgokat. Tudják mi a jó, amit tovább kell adniuk, és látják mi az a rossz, amitől a következő generációkat szeretnék megóvni – írta Fekete Zsolt.

A polgármester jó egészséget és sok boldogságot kívánva a salgótarjáni szépkorúaknak úgy fogalmazott: minden napjukat ragyogja be valami, ami erőt ad a nehezebb napokra is.

Mint azt az önkormányzat a 3100.hu megkeresésére közölte: Salgótarjánban az idősügy érdekképviselete érdekében – civil kezdeményezésként – korábban már működött Idősügyi Tanács, a 2013-ban megszűnt testületet Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016-ban szervezte újjá a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete kezdeményezésére. Az Idősügyi Tanács működésének célja az időskorú emberek érdekeit képviselő és védő civil és egyéb szervezetek összefogása és képviselete, valamint a salgótarjáni önkormányzattal való együttműködés elősegítése.

Az önkormányzat kiemelte azt is, hogy a tanács minden évben közreműködik – többek között – az Idősek Világnapja helyi eseményével kapcsolatos szervezési feladatokban és a program előkészítésben is. Salgótarjánban 2019. október 9-én rendeznek Idősek Világnapi Gálát a József Attila Művelődési Központ színháztermében, itt adják majd át a “Salgótarján Civil Társadalmáért”-díjat is.

 

(Kiemelt fotó forrása: Fekete Zsolt | Facebook)