Fekete Zsolt: a lehetőségeinkhez képest sokat tudtunk tenni azért, hogy Salgótarján lakói jobban érezzék magukat

Újévi hangversennyel köszöntötte Salgótarján a 2018-as esztendőt. A József Attila Művelődési Központ telt házas színháztermében megrendezett egész estés koncert előtt Fekete Zsolt polgármester mondott évindító ünnepi beszédet.

Fekete Zsolt küzdelmes, rengeteg munkával járó, de a korábbiaknál sikeresebb évként idézte fel a hátra hagyott esztendőt, a jövőre vonatkozóan pedig a hozzáállás fontosságáról szólt.

Mint elmondta: bár mindenki felhőtlen boldogságot és sikereket remél az új esztendőtől, mégis vannak dolgok és történések, amelyekre nincs befolyásunk. A polgármester szerint azonban a saját sikerek hajszolása mellett a nehezebb sorsú embertársaink felé segítséggel, empátiával fordulva vagy a magány helyett a közösséget választva, kapcsolódva például városunk jó szándékú civil közösségi életébe, mindenki sokat tehet a mindennapok boldogságáért és a pozitív célok eléréséért.

“Tisztában vagyok azonban azzal is, hogy rengeteg megoldandó probléma van még a városban, ám a nehézségek mellett látni kell, hogy a lehetőségeinkhez képest, szerencsére sokat tudtunk tenni azért, hogy Salgótarján lakói jobban érezzék magukat” – tette hozzá Fekete Zsolt.

“Minden salgótarjáni lakosnak azt kívánom, hogy az új esztendő hozza meg számára, számunkra azt a boldogságot és sikert, amelyre vágyunk. Erőt a napi feladatokhoz, az egészséget, ami a legfontosabb, a szeretetet a mindennapok örömeihez és a jövőbe vetett hitet, ami átsegít a nehezebb pillanatokon. Ezt kívánom szeretettel a magam és Salgótarján önkormányzata nevében a 2018-as évre” – zárta beszédét Fekete Zsolt.

A salgótarjáni újévi hangverseny idén jubileumához érkezett. Immár tizedik alkalommal léptek színpadra Salgótarjánban az év első napján neves helyi és országos szinten is elismert művészek. A fellépők nevében Pándy Piroska, Liszt Ferenc-díjas operaénekes, az est művészeti vezetője kívánt boldog új évet a salgótarjáni közönségnek.

 

Forrás: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata
3100.hu archív fotó: Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere